Volledig scherm
De kooplieden zijn tevreden met de steun die ze krijgen om de maandagmarkt gezelliger te maken. © Foto Freddy Schinkel

Geen hulp, wel tevredenheid bij Kampense marktkooplieden

Kooplieden op de Kampense maandagmarkt krijgen geen hulp van de gemeenteraad bij het schrijven van een plan van aanpak, maar wethouder Geert Meijering gaat zich wél meer met de markt bemoeien. Marktcommissielid Harmen Westerik is tevreden.

Een motie van GroenLinks, Gemeente Belang Kampen, PvdA en Kampen Sociaal waarin het college wordt verzocht om met de kooplieden een plan van aanpak op te stellen voor de maandagmarkt is donderdagavond aangehouden. Er was geen meerderheid voor en ook de noodzaak verviel door toezeggingen van wethouder Geert Meijering.

Meijering is bereid de marktkooplieden te helpen door beslissingen te forceren, onder meer over de opstelling van de markt. De kramen worden geconcentreerd op de Nieuwe Markt en er wordt gekeken naar maatregelen om wegblijvers onder de kooplieden aan te pakken.

Actiepunten

Ook wordt een werkgroep geformeerd uit de gemeenteraad, die met de markt in overleg gaat over een lijstje met verdere actiepunten die de maandagmarkt beter, gezelliger en toekomstbestendig moeten maken. Daarop staan onder meer betere bebording en terugdringen van de kosten van de markt, waardoor ook de marktgelden omlaag kunnen.

Ondanks het sneuvelen van de motie is marktcommissielid Westerik tevreden met de uitkomst. „Er zijn nu in ieder geval concrete toezeggingen gedaan dat er aangepakt wordt en daar ben ik blij mee. Als er maar wat gebeurt. Onze wensen passen op een A4-tje. We hopen dat er nu sneller een oplossing komt.”

  1. Laatste broodovens IJsselmuiden blijven voortaan koud
    PREMIUM
    Video

    Laatste broodovens IJsselmui­den blijven voortaan koud

    Bakker Jos (63) pakt weer wat vaker de saxofoon, zijn echtgenote Marja (61) droomt al voorzichtig van een eigen galerie. Binnenkort kan het, want het echtpaar Schrijer draagt over ruim een week de banketbakkerij en winkel in IJsselmuiden over aan zijn Kamper collega René Vermeij. Daarmee komt een eind aan werkweken die konden oplopen tot 70 uur – en aan 60 jaar brood uit de laatste ovens die IJsselmuiden nog had.