Kraakpand aan de Boven Havenstraat naast de voormalige 'Kamper Glashandel'. Jeroen (l) en hoofdbewoner Raoul vegen hun straatje schoon.
Volledig scherm
PREMIUM
Kraakpand aan de Boven Havenstraat naast de voormalige 'Kamper Glashandel'. Jeroen (l) en hoofdbewoner Raoul vegen hun straatje schoon. © Foto Freddy Schinkel

Gemeente adviseerde krakers in Kampen te vertrekken tijdens sneeuwstorm

De gemeente Kampen heeft de krakers in de zogenaamde ‘directeurswoning’ aan de Boven Havenstraat afgelopen weekend geadviseerd te vertrekken, in verband met de bouwvallige staat van de panden. ,,We hebben ze een brief gestuurd met dat advies, en laten weten dat als ze erin zouden blijven, dat ze dat voor eigen risico zouden doen’’, aldus burgemeester Bort Koelewijn. 

 1. Anne (11) en Anne (11) planten ‘vrijheidsboom’ Anne Frank in Kampen
  PREMIUM
  VIDEO

  Anne (11) en Anne (11) planten ‘vrijheids­boom’ Anne Frank in Kampen

  De ene Anne hield een spreekbeurt over Anne Frank, de ander leest haar dagboek. Niet zo gek dus dat Anne Sleurink (11) en Anne Kater (11) op de Kamper bevrijdingsdag vanochtend symbolisch een Anne Frankboom in de grond mochten zetten. De kastanje is een nazaat van de boom waar het Joodse meisje in de Tweede Wereldoorlog door het zolderraam op uitkeek. ,,We planten letterlijk een stukje geschiedenis.’’
 2. Kinderen aan de moestuin: 'Kweek in eierdoos of maak van druivendoosje een kweekkastje'
  PREMIUM

  Kinderen aan de moestuin: 'Kweek in eierdoos of maak van druiven­doos­je een kweekkast­je'

  Als je eenmaal bezig bent met gezond eten voor kinderen, is het een kleine stap naar je eigen groenten kweken. Marije Woertman uit Deventer wil kinderen aanzetten hun eigen groente en fruit te verbouwen. ‘Wat is er nou lekkerder dan je zelf geteelde worteltjes of komkommers eten?’ Om de drempel voor onder andere ouders nog lager te maken, opent ze nu een ‘Voorbeeld Kindermoestuin’.
 1. Prins Philip bijgezet in koninklijke grafkelder St. George's Chapel in Windsor Castle
  Play

  Prins Philip bijgezet in koninklij­ke grafkelder St. George's Chapel in Windsor Castle

 2. Grote protestmars in Rotterdam tegen coronabeleid
  Play

  Grote protest­mars in Rotterdam tegen coronabe­leid