De gifschepen Semper Spera, Imatra (dwars in beeld) en Coby (links aan de kade) aan de kade in Lelystad. Bovenin het voormalige werkeiland.
Volledig scherm
PREMIUM
De gifschepen Semper Spera, Imatra (dwars in beeld) en Coby (links aan de kade) aan de kade in Lelystad. Bovenin het voormalige werkeiland. © Foto Freddy Schinkel

‘Gifschepen’ mogen spoedig lossen in Kampen, al weten schippers nog van niks

De drie ‘gifschepen’ die aan de ketting liggen in Lelystad, worden mogelijk vanaf dit weekend gelost in Kampen. Maritieme dienstverlener HEBO krijgt hiervoor toestemming van de gemeente Kampen. Daniel Boere, een van de schippers, weet dinsdagavond officieel nog van niks. „Waarom morgen niet lossen in plaats van in het weekend? Ik werk liever niet in het weekend.”

0 reacties

  1. Lelystad ontstemd over onverwachte komst gifschepen: ‘Wenselijk dat ze weer vertrekken’
    PREMIUM

    Lelystad ontstemd over onverwach­te komst gifschepen: ‘Wenselijk dat ze weer vertrekken’

    De gemeente Lelystad gaat ervan uit dat de binnenvaartschepen met het giftige gas fosfine in het ruim binnen een paar dagen vertrekken uit de gemeente. Wethouder David de Vreede is ontstemd. ,,Ook ik was onaangenaam verrast.” Er had eerder bekend moeten worden dat de graanschepen naar Lelystad voeren. Dan had de gemeente omwonenden kunnen informeren. Overslag gaat hoe dan ook niet in Lelystad plaatsvinden, aldus de gemeente.