Gasten van De Stadsherberg in Kampen laten hun groene vinkje zien.
Volledig scherm
PREMIUM
Gasten van De Stadsherberg in Kampen laten hun groene vinkje zien. © Foto Freddy Schinkel

Groen vinkje? In Kampen hoef je het niet in alle restaurants te laten zien: ‘Geen zin om voor politie te spelen’

Controleert de horeca streng of klanten een groen vinkje kunnen tonen? Bij restaurants in Kampen is het beeld wisselend. In de ene zaak moet je bij binnenkomst inderdaad je coronatoegangsbewijs laten zien, op andere plekken loop je gewoon door en ga je zitten. ,,We hebben geen zin om voor politieagent te spelen.’’   

 1. Gemengde reacties op horecabazen die coronapas controleren: 'Zouden meedoen aan verdeeldheid’

  Gemengde reacties op horecaba­zen die coronapas controle­ren: 'Zouden meedoen aan verdeeld­heid’

  Hoewel iedereen vanaf 13 jaar vanaf zaterdag een coronatoegangsbewijs bij zich moet hebben voor een bezoek aan een restaurant, theater, bioscoop of stadion, wordt daar niet altijd op gecontroleerd. ,,We zijn te klein om constant iemand bij de deur te hebben”, legt een Rotterdamse uitbater uit. Andere horecabazen die wél controleren, krijgen soms te maken met annuleringen en bedreigingen. Later op de avond kampte de CoronaCheck-app met overbelasting.
 2. Horeca in Kampen werkt tijdens bandjesavond met polsbandjes voor toegang
  PREMIUM

  Horeca in Kampen werkt tijdens bandjes­avond met polsband­jes voor toegang

  Tijdens de bandjesavond op 30 oktober in Kampen, gaan de deelnemende horecazaken werken met polsbandjes voor toegang. Om lange wachtrijen bij de kroegen te voorkomen, kunnen bezoekers op één centraal punt hun coronatoegangsbewijs laten zien om een polsbandje te krijgen. ,,Als het een succes is, kunnen we het misschien elk weekend doen’’, zegt Remmert Krantz, voorzitter van de Stichting Horeca Kampen.