Hanne, Nora en René.
Volledig scherm
PREMIUM
Hanne, Nora en René. © Foto Freddy Schinkel

Hanne zoekt antwoord: Verplicht vrije dagen opnemen om voor een ziek kind te zorgen?

De tweede volle week thuiswerken zit er voor veel mensen op. Ook hier fungeert wisselend de zolderkamer en de woonkamer als redactievloer. Houden jullie dat nog een beetje vol? Hoewel dat thuiswerken ook zo zijn voordelen heeft (geen reistijd en dus wat rustiger opstaan) komen ook de nadelen nu wel bovendrijven.

Voor mij lijken alle dagen inmiddels op elkaar, een echt weekendgevoel verdwijnt daardoor en de concentratie is soms ver te zoeken. Maar hé, we zijn nog altijd gezond en dat is heel wat, eigenlijk alles, waard op dit moment. Een collega van mij omschreef de situatie deze week zo: ‘Alsof er een roofdier rond het huis sluipt. Dat weet je, maar je ziet of hoort niks.’ Het is en blijft een uitzonderlijk vreemde situatie waar we ons met z’n allen in bevinden.

  1. Verrassing! Leraren brengen taart, vlag en cijferlijst langs bij geslaagde leerlingen van het Almere College Kampen
    PREMIUM
    video

    Verrassing! Leraren brengen taart, vlag en cijfer­lijst langs bij geslaagde leerlingen van het Almere College Kampen

    Dingdong, verrassing! De 16-jarige Mike Reynders uit Kampen trekt verbaasd de voordeur open als hij biologiedocente Lieke Zweers voor de deur ziet staan. ,,Verrassing, ik heb een taart, een vlag en een prachtige cijferlijst voor je, van harte gefeliciteerd.’’ De leerlingen van het Almere College worden vandaag allemaal verrast met een bezoekje aan huis. ,,We willen ze toch even in het zonnetje zetten’’, zegt Zweers.