Het sneeuwt in Oost-Nederland! (en hier blijft het zelfs al even liggen)

VideoHoera, het sneeuwt! Veel is het nog niet, die paar vlokken die zojuist op de Veluwe, rond Zwolle en in de Achterhoek naar beneden dwarrelden, maar het is wel de voorbode van een kortstondig sneeuwdekje dat we dit weekend mogen verwachten in de regio. 

 1. Volkszanger Stef Ekkel moet sappelen om zijn rekeningen te betalen
  PREMIUM
  coronacrisis

  Volkszan­ger Stef Ekkel moet sappelen om zijn rekeningen te betalen

  Quarantainebingo als verdienmodel? Vergeet het maar, zegt Stef Ekkel. De volkszanger uit Kampen houdt er per week hooguit een paar tientjes aan over. Geld dat hij hard nodig heeft om aan het einde van de maand rekeningen te kunnen betalen. ,,Als het zo doorgaat staat over twee maanden het bordje te koop in de tuin.’’ Zo ver wil hij het niet laten komen. En dat gaat lukken, zegt hij. ,,Ik ben heel ondernemend.’’
 2. Economie Kampen draaide als een tierelier, maar toen kwam de coronacrisis
  PREMIUM

  Economie Kampen draaide als een tierelier, maar toen kwam de coronacri­sis

  De economie van Kampen draaide in 2019 als een tierelier, blijkt uit de verlaat uitgekomen Economische Monitor over dat jaar. Zowel het aantal bedrijfsvestigingen als het aantal banen groeide, met respectievelijk 3 en 2 procent. Maar ja, dat was voor corona. Pas rond de zomer zijn de cijfers over 2020 te verwachten. „Zie dit maar als een nulmeting voor de fase na corona”, zegt wethouder Geert Meijering (economie).
 1. Zwitsers naar de stembus om boerkaverbod
  Play

  Zwitsers naar de stembus om boerkaver­bod

 2. Hockeysters winnen in Pro League opnieuw van Duitsland
  Play

  Hockey­sters winnen in Pro League opnieuw van Duitsland