Tot aan de bocht van de Melmerweg (rechts in beeld) ligt glasvezel. Om de woning van Van Buren aan te kunnen sluiten op het glasvezelnetwerk, moet een kabel door de dijk aangelegd worden. Omdat het om een primaire waterkering gaat, stelt het waterschap strengere eisen, en moet er diepliggend geboord worden. Te duur, zegt glasvezelaanbieder Glasvezel Buitenaf.
Volledig scherm
PREMIUM
Tot aan de bocht van de Melmerweg (rechts in beeld) ligt glasvezel. Om de woning van Van Buren aan te kunnen sluiten op het glasvezelnetwerk, moet een kabel door de dijk aangelegd worden. Omdat het om een primaire waterkering gaat, stelt het waterschap strengere eisen, en moet er diepliggend geboord worden. Te duur, zegt glasvezelaanbieder Glasvezel Buitenaf. © Foto Freddy Schinkel

Hoe een kabeltje van 7 millimeter door een dijk bij Kampen voor 32.000 euro en een rechtszaak zorgt

Een kabeltje met een doorsnede van 7 millimeter stond vanochtend centraal in de rechtbank in Zwolle. Of eigenlijk, het ontbreken ervan. Een bewoner van een boerderij in het buitengebied van Kampen wil aangesloten worden op het glasvezelnetwerk dat tot vlak bij zijn woning in de grond ligt. Maar voor de laatste meters naar zijn huis moet er door een dijk geboord worden. Te duur, zegt aanbieder Glasvezel Buitenaf. 

0 reacties

 1. Sonnenberch kandidaat voor exploitatie van De Steur in Kampen
  PREMIUM

  Sonnen­berch kandidaat voor exploita­tie van De Steur in Kampen

  ,,Dat weet ik niet, dat gaan we afwachten’’, was het antwoord van sportwethouder Geert Meijering (CDA) toen hem werd gevraagd naar lokale biedingen voor zwembad De Steur. Voor dat zwembad zoekt de gemeente per 1 januari weer een nieuwe exploitant, nu Sportfondsen Kampen het contract heeft opgezegd wegens tegenvallende bezoekersaantallen. Van grote, landelijke spelers als Optisport en Sportfondsen wordt belangstelling verwacht, maar ook uit de lokale markt valt nu een voorstel te verwachten.
 1. Ramadan komt ten einde met feestgebed, Eid al-Fitr begonnen
  Play

  Ramadan komt ten einde met feestgebed, Eid al-Fitr begonnen

 2. Dit was Nederland vandaag: donderdag 13 mei
  Play

  Dit was Nederland vandaag: donderdag 13 mei