Stefan Menting (29) is eigenaar van restaurant De Stadsherberg aan de IJsselkade in Kampen, maar werkt tijdelijk in de bouw om het hoofd boven water te kunnen houden. ,,Zo komt er toch nog wat geld binnen, ik hou er niet van om op de bank te zitten.''
Volledig scherm
PREMIUM
Stefan Menting (29) is eigenaar van restaurant De Stadsherberg aan de IJsselkade in Kampen, maar werkt tijdelijk in de bouw om het hoofd boven water te kunnen houden. ,,Zo komt er toch nog wat geld binnen, ik hou er niet van om op de bank te zitten.'' © Foto Freddy Schinkel

Hoe houd je als horecabaas je hoofd boven water? Deze Kamper restauranteigenaar (29) werkt 40 uur per week op de bouw

Hij is opgeleid tot zelfstandig werkend kok en leermeester en ruim vijf jaar eigenaar van restaurant De Stadsherberg in Kampen, maar werkt nu noodgedwongen 40 uur per week op de bouw. Stefan Menting (29) uit Creil geeft een inkijkje in hoe hij als eigenaar van een horecazaak het hoofd boven water probeert te houden nu de horeca vanwege corona al maanden dicht is. ,,Natuurlijk maak ik me wel eens zorgen, maar als ik pieker ga ik maar wat anders doen.’’

  1. Kinderen aan de moestuin: 'Kweek in eierdoos of maak van druivendoosje een kweekkastje'
    PREMIUM

    Kinderen aan de moestuin: 'Kweek in eierdoos of maak van druiven­doos­je een kweekkast­je'

    Als je eenmaal bezig bent met gezond eten voor kinderen, is het een kleine stap naar je eigen groenten kweken. Marije Woertman uit Deventer wil kinderen aanzetten hun eigen groente en fruit te verbouwen. ‘Wat is er nou lekkerder dan je zelf geteelde worteltjes of komkommers eten?’ Om de drempel voor onder andere ouders nog lager te maken, opent ze nu een ‘Voorbeeld Kindermoestuin’.
  1. Honderd mensen gewond bij treinongeluk Egypte
    Play

    Honderd mensen gewond bij treinonge­luk Egypte

  2. Strandganger filmt bommenwerper die noodlanding maakt op zee
    Play

    Strandgan­ger filmt bommenwer­per die noodlan­ding maakt op zee