Archieffoto. Een bandjesavond jaren geleden in De Majesteit in Kampen.
Volledig scherm
PREMIUM
Archieffoto. Een bandjesavond jaren geleden in De Majesteit in Kampen. © Freddy Schinkel

Horeca in Kampen werkt tijdens bandjesavond met polsbandjes voor toegang

Tijdens de bandjesavond op 30 oktober in Kampen, gaan de deelnemende horecazaken werken met polsbandjes voor toegang. Om lange wachtrijen bij de kroegen te voorkomen, kunnen bezoekers op één centraal punt hun coronatoegangsbewijs laten zien om een polsbandje te krijgen. ,,Als het een succes is, kunnen we het misschien elk weekend doen’’, zegt Remmert Krantz, voorzitter van de Stichting Horeca Kampen.

 1. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
  18

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?
 2. Kamper zangeres Marloes van Ommen opent VN-actie om geweld tegen vrouwen te bestrijden: ‘Ik zat in zo’n situatie’
  PREMIUM

  Kamper zangeres Marloes van Ommen opent VN-actie om geweld tegen vrouwen te bestrijden: ‘Ik zat in zo’n situatie’

  De Kamper zangeres en liedjesmaker Marloes van Ommen is vanmiddag één van de hoofdgasten tijdens de opening van Orange the World, in Breda. Daar is om 17.00 uur de aftrap van de Nederlandse editie van de jaarlijkse, wereldwijde VN-actie tegen geweld tegen vrouwen. Marloes zingt uit ervaring: vanaf haar 15de had ze te maken met mentaal en fysiek geweld. Ze hoopt te inspireren met haar themalied ‘Voor mij alleen’.