Horeca-ondernemers in Kampen hadden er op gerekend dat ze schermen mochten gebruiken. Zoals de uitbater van 't Ponton. Maar het mag niet.
Volledig scherm
PREMIUM
Horeca-ondernemers in Kampen hadden er op gerekend dat ze schermen mochten gebruiken. Zoals de uitbater van 't Ponton. Maar het mag niet. © Foto Freddy Schinkel

Horeca in Kampen woedend over verbod op plexiglas schermen: ‘Ongelooflijk!’

De horeca in Kampen is onaangenaam verrast door een besluit van de gezamenlijke veiligheidsregio’s dat plexiglas schermen niet zijn toegestaan op terrassen. Volgens voorzitter Remmert Krantz van de Stichting Kamper horeca is de kans aanwezig dat een deel van de bedrijven daarom op 1 juni niet open zal gaan.

 1. Na 200 keer 112 bellen voelt man uit Kampen zich eindelijk serieus genomen: ‘Ben al drie keer vermoord’
  PREMIUM
  Kamps doet recht

  Na 200 keer 112 bellen voelt man uit Kampen zich eindelijk serieus genomen: ‘Ben al drie keer vermoord’

  112, 112 en 112. En daarna toetst de verdachte nog zo’n 200 keer het alarmnummer in. Op het proces-verbaal dat de politie opmaakt, zet de Kampenaar een tekening. „Ik ben namelijk ook kunstenaar”, legt de 62-jarige uit. De verdachte loopt bij de GGZ. Zijn antipsychotica wil hij (soms) wel slikken, maar dan moeten de hulpverleners eerst allerlei opdrachten uitvoeren. De zitting is al een eind onderweg als de verdachte zich alsnog meldt.
 1. Bruin-witte puppy Skipper is geboren met zes pootjes
  Play

  Bruin-wit­te puppy Skipper is geboren met zes pootjes

 2. Heupairbag moet einde maken aan duizenden heupfracturen
  Play

  Heupairbag moet einde maken aan duizenden heupfractu­ren