Jelmer van Halen en zijn vrouw Chantal kijken naar de persconferentie van premier Rutte over de nieuwe corona-maatregelen. Ze hopen dat die meevallen, maar dat zit er niet in.
Volledig scherm
PREMIUM
Jelmer van Halen en zijn vrouw Chantal kijken naar de persconferentie van premier Rutte over de nieuwe corona-maatregelen. Ze hopen dat die meevallen, maar dat zit er niet in. © Foto Freddy Schinkel

Horecasluiting: terug naar het begin, zo voelt het voor de nieuwkomers op de Kamper restaurantmarkt

Het ging eigenlijk best goed met foodcafé Dapper in Kampen, ondanks beperkingen vanaf dag één door de coronapandemie. Maar met de rigoureuze sluiting van alle horeca wordt het nu wel ‘een heel stuk minder’, zegt eigenaar Jelmer van Halen.

 1. Stel uit Zwolle ziet droom uitkomen: deuren van Thais restaurant kunnen eindelijk open in Kampen
  Play
  PREMIUM
  video

  Stel uit Zwolle ziet droom uitkomen: deuren van Thais restaurant kunnen eindelijk open in Kampen

  Post-its met klussen, lampenkappen die nog moeten worden opgehangen en familieleden die in en uit lopen; er wordt een dag voor de opening hard gewerkt in restaurant Madame Som Tam in Kampen. Na maanden klussen kunnen eigenaren Renske Gunnink (30) en Hinrich Prins (46) de deuren van hun restaurant vanavond openen. ,,Eindelijk, we kunnen niet wachten om iedereen te ontvangen’’, zegt Gunnink.