Museum Huys der Kunsten aan de Voorstraat 20 in Kampen bestaat twintig jaar. Directeur Elise van Heck met het speciale bier die voor deze gelegenheid is gebrouwen.
Volledig scherm
PREMIUM
Museum Huys der Kunsten aan de Voorstraat 20 in Kampen bestaat twintig jaar. Directeur Elise van Heck met het speciale bier die voor deze gelegenheid is gebrouwen. © Foto Freddy Schinkel

Huys der Kunsten viert twintigjarig bestaan met boek en bier

Volgens toerisme-experts begint een stad pas interessant te worden als er minstens drie musea te vinden zijn; gelukkig maar, want met de komst van het Huys der Kunsten aan de Voorstraat kent Kampen sinds enige tijd drie échte musea. En dat Huys viert dit jaar haar twintigjarig bestaan met een tentoonstelling, een boek en bier.

  1. Buitenkansje in Kampen: boekenverkoop uit de collectie ‘Van Gelderen’
    PREMIUM
    VIDEO

    Buitenkans­je in Kampen: boekenver­koop uit de collectie ‘Van Gelderen’

    Duizenden boeken zijn het die te koop worden aangeboden vanuit het historische pand ‘De Witte Poort’ aan de Koornmarkt in Kampen. Het is het onderkomen van voormalig docent kerkgeschiedenis Jaap van Gelderen (1943), die kleiner gaat wonen en een groot deel van zijn bibliotheek niet meer kwijt kon in zijn nieuwe appartement. Een buitenkansje is het voor boekenliefhebbers, die wel even moeten speuren.