Robert Terpstra (midden) schrijft het boek 'Misrekening’. Op de foto staat hij met zijn tante Jannie Vinke (links) en moeder Ina Vinke (rechts), die in het boek voorkomen en een aanval van een spitfire overleven.
Volledig scherm
PREMIUM
Robert Terpstra (midden) schrijft het boek 'Misrekening’. Op de foto staat hij met zijn tante Jannie Vinke (links) en moeder Ina Vinke (rechts), die in het boek voorkomen en een aanval van een spitfire overleven. © Foto Freddy Schinkel

Hypotheekadviseur schrijft boek over hoe zijn ‘doorsnee’ grootouders uit Kampen de oorlog overleven

Als Herman en Jo Vinke vlak voor het einde van de oorlog willen terugkeren naar Kampen worden ze beschoten door een Spitfire. De eenjarige Jannie ligt dan een kinderwagen, Ina zit in de buik van haar moeder. Vader en moeder duiken in een greppel en iedereen overleeft de aanval.

 1. Hoe gratis test voor zwangere vrouwen gevoelig ligt: ‘We glijden af naar maakbare samenleving’
  PREMIUM
  met poll
  3

  Hoe gratis test voor zwangere vrouwen gevoelig ligt: ‘We glijden af naar maakbare samenle­ving’

  ,,Deze ga je wel laten testen, toch? Want dit hoeven we niet meer in onze samenleving”, is wat Linda Germs uit Apeldoorn te horen krijgt als ze met haar bolle buik en zoontje Lukas door de supermarkt loopt. Lukas heeft het downsyndroom en dat had tijdens de vroege zwangerschap al ontdekt kunnen worden met de NIP-test. Die wordt binnenkort gratis, maar hoe wenselijk is dat?
  Zwolle