Volledig scherm
PREMIUM
Robert Terpstra (midden) schrijft het boek 'Misrekening’. Op de foto staat hij met zijn tante Jannie Vinke (links) en moeder Ina Vinke (rechts), die in het boek voorkomen en een aanval van een spitfire overleven. © Foto Freddy Schinkel

Hypotheekadviseur schrijft boek over hoe zijn ‘doorsnee’ grootouders uit Kampen de oorlog overleven

Als Herman en Jo Vinke vlak voor het einde van de oorlog willen terugkeren naar Kampen worden ze beschoten door een Spitfire. De eenjarige Jannie ligt dan een kinderwagen, Ina zit in de buik van haar moeder. Vader en moeder duiken in een greppel en iedereen overleeft de aanval.

De Kamper hypotheekadviseur Robert Terpstra beschrijft in het boek ‘Misrekening’ hoe zijn grootouders in de Tweede Wereldoorlog besluiten het veilige Kampen te verruilen voor het gebombardeerde Rotterdam en aan het eind van de Hongerwinter met een levensgevaarlijke vlucht willen terugkeren. De schrijver verbindt het familieverhaal met de grote gebeurtenissen van de Tweede Wereldoorlog.

  1. Kampen in het nauw door verklaring over ‘teerdrollen’ bij heiklus Buitenhaven
    PREMIUM

    Kampen in het nauw door verklaring over ‘teerdrol­len’ bij heiklus Buitenha­ven

    In de bestuursrechtzaak tegen de Inspectie SZW (de vroegere Arbeidsinspectie) is de gemeente Kampen onaangenaam verrast door een plotseling opgedoken verklaring van de inspecteur die het werk aan de parkeergarage Buitenhaven onderzocht. Die legt een rechtstreeks verband tussen het heiwerk in vervuilde grond op de locatie van de voormalige gasfabriek en plotselinge ziektegevallen onder de heiers.