Volledig scherm
Begin september begon de vervanging van de klepkeringen in Kampen, zaterdag is het hele project klaar. © Foto Freddy Schinkel

IJsselkade Kampen zaterdag weer open

Nog even en dan is de IJsselkade in Kampen weer open voor verkeer. Naar verwachting kan de vervanging van vijf klepkeringen door schotbalken in de waterkering voor de stad zaterdag worden afgerond.

Nog diezelfde dag worden dan de bouwhekken verwijderd en zal de gehele IJsselkade vanaf 17 uur weer voor alle verkeer toegankelijk zijn. Volgens het waterschap Drents Overijsselse Delta is daarmee het project binnen de planning en het beschikbare budget gerealiseerd.

Test

Een nieuwe waterkering moet uiteraard worden getest. Dat gebeurt op 6 en 7 november. Tussen 19 en uiterlijk 22 uur vindt dan een proefsluiting plaats van alle vijf nieuwe schotkeringen. De eerste dag geldt dat voor de twee keringen bij ABN AMRO en het Van Heutszplein, het benedenstroomse deel deel van de kade. De drie keringen Stadsherberg, Oorgat en Vloeddijk volgen een dag later. Tijdens de proefsluiting is de kade weer even afgesloten voor alle verkeer.