Tientallen woningen in het nieuwe 'plan Fuite' liggen binnen een straal van 50 meter van transportbedrijf Boer.
Volledig scherm
PREMIUM
Tientallen woningen in het nieuwe 'plan Fuite' liggen binnen een straal van 50 meter van transportbedrijf Boer. © Google/Gemeente Kampen

IJsselmuider transporteur Boer waarschuwt: ‘Fuite’ wordt een lawaaiig wijkje zo

Pal achter zijn internationale transportbedrijf aan de Plasweg in IJsselmuiden moet binnen drie jaar een wijkje met 275 woningen verrijzen. Dat maakt Jan-Herman Boer, de derde generatie directeur van het familiebedrijf, behoorlijk bezorgd. Uit eigen onderzoek blijkt dat een deel van de woningen te dicht bij zijn bedrijf komt. Daar komt gedoe van, vanwege geluidsnormen, vreest hij. Boer had best willen verhuizen, maar de onderhandelingen daarover zijn afgebroken.

  1. Kopers in Reeve bij Kampen mogelijk duizenden euro’s meer kwijt
    PREMIUM

    Kopers in Reeve bij Kampen mogelijk duizenden euro’s meer kwijt

    Kopers van woningen of kavels in het nieuwe dorp Reeve bij Kampen moeten er rekening mee houden dat ze meer geld kwijt kunnen zijn voor hun aankoop. Dat komt doordat de aanbesteding van de bouw van bruggen en sluizen in het gebied langs de hoogwatergeul is mislukt. De ‘vier of vijf’ bedrijven die geïnteresseerd waren in de klus zeggen allemaal dat de 12,5 miljoen euro die er voor was uitgetrokken volstrekt onvoldoende is.