Volledig scherm
Het IJsselteam gaat dit weekend de banden met Kampens partnerstad Soest (Dld) aanhalen. © IJsselteam

IJsselteam Kampen haalt banden met partnerstad aan

Twaalf leden van het IJsselteam gaan komend weekend de stedenband tussen Kampen en de Duitse partnerstad Soest aanhalen. De mannen fietsen er vrijdag heen en keren zondag terug. Op zaterdag willen ze Kampen onder de aandacht brengen bij het publiek in Soest, zo is het plan.

Het IJsselteam ontstond in 2012, toen een groep Kampenaren deelnam aan de alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee. Inmiddels schaatsen de meeste leden niet meer, maar het wielrennen als onderdeel van de training is gebleven.

De trainingsrondjes van het team beginnen altijd op het Burgemeester Berghuisplein, waar stenen liggen die verwijzen naar de verschillende partnersteden. Het bracht de sporters op het idee een naar Soest te gaan. Dat is met zo’n 250 kilometer nog een aardige uitdaging. Vrijdagochtend om half acht vertrekken de fietsers vanaf het Burg. Berghuisplein.

  1. Begrip, schrik en vraagtekens bij voorgestelde bezuinigingen in Kampen
    PREMIUM

    Begrip, schrik en vraagte­kens bij voorgestel­de bezuinigin­gen in Kampen

    Dát Kampen de broekriem de komende jaren stevig moet aanhalen, was voor veel mensen allang geen verrassing meer. Een pakket met ruim tweehonderd bezuinigingsvoorstellen werd dinsdag openbaar gemaakt, het Kamper college van burgemeester en wethouders doet een voorzet met een plan waarmee in totaal acht miljoen euro wordt bespaard. Niet alleen wordt de eigen organisatie onder de loep genomen, ook stelt het college voor om de inkomsten te verhogen (parkeren binnenstad duurder, ozb verhogen), subsidies te korten (cultuursector) en langlopende projecten uit te stellen (‘Vernieuwbouw’ Ichthus College, Bolwerk Buitenwacht). Wat vinden die betrokken partijen van de voorstellen van het college?