Isala-zorghelden dankzij familie uit Kampen op vakantie naar Zoutelande: ‘Ik ben er echt aan toe’

VideoWelke zorgheld wil een week in ons vakantiehuisje in Zoutelande verblijven? Ruim vijftig reacties kwamen binnen na deze oproep van de familie Van der Kolk uit Kampen in de Stentor. Linda Vissinga en Lotte Bijkerk, beiden verpleegkundigen op de intensive care van ziekenhuis Isala, zijn de gelukkigen en kunnen bijkomen in Zoutelande nu ze het zelf wat rustiger hebben.

Met een smoes werd het tweetal vanmiddag voor hun dienst naar de hoofdingang van Isala gelokt. Tot hun grote verrassing kregen ze van de familie uit Kampen te horen dat ze binnenkort na maanden ploeteren kunnen bijkomen aan de Zeeuwse kust. ,,Ik weet zeker dat patiënten hebben gedacht: ik ben blij dat je hier bent, toen ze haar zagen”, vertelt de vriendin van Bijkerk die haar heeft opgegeven.

  1. Bewusteloos schoppen van man (37) uit Nieuwleusen in Kampen heeft mogelijk gevolgen voor carbidschieters
    PREMIUM

    Bewuste­loos schoppen van man (37) uit Nieuwleu­sen in Kampen heeft mogelijk gevolgen voor carbid­schie­ters

    Een 37-jarige man uit Nieuwleusen is tijdens de afgelopen jaarwisseling in Kampen het slachtoffer geworden van een zware mishandeling. Hij is door een groep carbidschieters tegen zijn hoofd geschopt, waarbij hij zijn tanden verloor, zijn kaak brak en uiteindelijk bewusteloos raakte. Dat blijkt nu uit de evaluatie van de gemeente Kampen over de jaarwisseling. Voor de mishandeling zijn begin april vier 18-jarige Kampenaren aangehouden.