Joke Alferink begint een project met Cibap om historische daklijsten in de binnenstad van Kampen weer te voorzien van de oude naam van het gebouw. Aan de Oudestraat staat die naam bijvoorbeeld nog wel op 'Schildt van Vranckryck'.
Volledig scherm
PREMIUM
Joke Alferink begint een project met Cibap om historische daklijsten in de binnenstad van Kampen weer te voorzien van de oude naam van het gebouw. Aan de Oudestraat staat die naam bijvoorbeeld nog wel op 'Schildt van Vranckryck'. © Foto Freddy Schinkel

Joke laat historische pandnamen terugkeren in straatbeeld van Kampen (met hulp van Zwolse school)

Minstens vier, maar uiteindelijk misschien wel een stuk of twintig panden in de Kamper binnenstad krijgen hun historische aanduiding terug. Een ‘corona-idee’ van Joke Alferink wordt werkelijkheid, mede dankzij het Camper Algemeen Steunfonds en vakschool voor vormgeving Cibap uit Zwolle.

1 reactie

  • wily Elhorst

    2 maanden geleden
    Wat een ontzettend leuk initiatief, prachtig Joke. Het zou ook leuk zijn als aan het v Heutzplein de namen weer komen van groentehandel - melkhandel - scheepsvictualien - kapper - slagerij- smederij. Mooi boven aan de dakrand, dan is het vanaf het water goed te lezen.