Joop Tennekes uit Kampen.
Volledig scherm
PREMIUM
Joop Tennekes uit Kampen. © Frans Paalman

Kale Joop (28) uit Kampen maakt crème tegen huidkanker voor andere kale mannen

Hij schrok zich rot toen hij las dat kale mannen meer kans hebben op huidkanker. De kale Joop Tennekes (28) uit Kampen besloot meteen actie te ondernemen. En nu is daar de ‘Ultimate armoured scalp moisturiser’ van zijn nieuwe bedrijf in Zwolle ‘Baldforce’.

De crème beschermt de hoofden van mannen tegen de zon en verkleint daarmee de kans op het krijgen van huidkanker. Een deel van de opbrengst gaat naar het Wereld Kanker Onderzoeks Fonds. RKC-voetballer Hans Mulder is al fan. ,,We verbroederen kale mannen over de hele wereld’’, zegt eigenaar Tennekes. 

Hoe kwam je eigenlijk op het idee voor zo'n crème? 

,,De meeste mensen staan niet stil bij het feit dat kale mannen een grotere kans hebben om huidkanker te ontwikkelen. Maar als je er op gaat letten, zal je opvallen dat er veel kale mannen zijn. Ik was zelf 19 toen mijn haar begon uit te vallen. Op die leeftijd wil je natuurlijk hip en populair zijn en aantrekkelijk gevonden worden. Dan ga je wel aan jezelf twijfelen. Ik heb ook weleens negatieve reacties gekregen. Dus ik sta er altijd bij stil dat ik kaal ben. Toen las ik een wetenschappelijk artikel waarin stond hoeveel meer kans ik heb op het krijgen van huidkanker. Hier moet iets aan gebeuren, dacht ik toen.’’