Het schoolgebouw van de Stadskazerne (voomalig van Heutszkazerne). Het pand aan de Buiten Nieuwstraat staat jaren leeg en er zouden 4 appartementen in komen.
Volledig scherm
PREMIUM
Het schoolgebouw van de Stadskazerne (voomalig van Heutszkazerne). Het pand aan de Buiten Nieuwstraat staat jaren leeg en er zouden 4 appartementen in komen. © Foto Freddy Schinkel

Kampen en projectonwikkelaar Stadskazerne willen subsidie-geschil uitpraten

Het pand van de Stadskazerne aan de Buiten Nieuwstraat, de voormalige Van Heutzkazerne, in Kampen is wind- en waterdicht, maar daar is voorlopig alles mee gezegd. Projectontwikkelaar BOEI uit Amersfoort wil de toegezegde subsidie van de gemeente Kampen incasseren, waarmee stapje voor stapje verder kan worden gegaan met de restauratie, en herinrichting tot vier appartementen in het gebouw.

  1. Kamperlijntje valt al tijden veel vaker uit dan toegestaan: mogelijk boete voor vervoerder Keolis
    PREMIUM

    Kamperlijn­tje valt al tijden veel vaker uit dan toegestaan: mogelijk boete voor vervoerder Keolis

    Van alle ritten op het Kamperlijntje, valt dit jaar bijna één op de 25 treinen uit. Al maanden kampt vervoerder Keolis met personele problemen. Die leiden nu mogelijk tot een boete van de provincie. Overijssel moet daar als opdrachtgever ‘nog een knoop over doorhakken’, maar gaat in ieder geval met Keolis in gesprek over het aanhoudende en veelvuldig uitvallen van treinen.