Volledig scherm
PREMIUM
Medio juni kreeg Kampen een nieuwe lading strooizout geleverd. De gemeente gaat minder strooien. © Foto Freddy Schinkel

Kampen gaat minder strooien tegen gladheid

Elke inwoner van de gemeente Kampen moet ’s winters binnen 500 meter van zijn eigen huis een sneeuwvrij wegennet kunnen bereiken. Dat is het uitgangspunt waarop het nieuwe strooiplan is gebaseerd dat deze week door burgemeester en wethouders is vastgesteld. Het plan moet meer duidelijkheid opleveren maar het strooien ook een kwart goedkoper maken. Gaat dat niet ten koste van de veiligheid?

„Nee”, zegt woordvoerder Bertil van Kolthoorn van de gemeente Kampen. „Doordat de aanpak in alle wijken hetzelfde wordt, komen mensen niet meer voor verrassingen te staan. Nu wordt soms gestrooid waar je het niet verwacht en andersom. Straks kom je altijd binnen 500 meter op een strooiroute uit en heb je hooguit op het eerste stuk last.”

  1. Begrip, schrik en vraagtekens bij voorgestelde bezuinigingen in Kampen
    PREMIUM

    Begrip, schrik en vraagte­kens bij voorgestel­de bezuinigin­gen in Kampen

    Dát Kampen de broekriem de komende jaren stevig moet aanhalen, was voor veel mensen allang geen verrassing meer. Een pakket met ruim tweehonderd bezuinigingsvoorstellen werd dinsdag openbaar gemaakt, het Kamper college van burgemeester en wethouders doet een voorzet met een plan waarmee in totaal acht miljoen euro wordt bespaard. Niet alleen wordt de eigen organisatie onder de loep genomen, ook stelt het college voor om de inkomsten te verhogen (parkeren binnenstad duurder, ozb verhogen), subsidies te korten (cultuursector) en langlopende projecten uit te stellen (‘Vernieuwbouw’ Ichthus College, Bolwerk Buitenwacht). Wat vinden die betrokken partijen van de voorstellen van het college?