Zodra de mogelijkheid zich aandient wil Kampen starters voorrang geven bij de koop van een woning.
Volledig scherm
PREMIUM
Zodra de mogelijkheid zich aandient wil Kampen starters voorrang geven bij de koop van een woning. © Foto Freddy Schinkel

Kampen grijpt ‘eigen volk eerst’-wet voor starters met beide handen aan

Elke gelegenheid om starters op de woningmarkt een streepje voor te geven is welkom. Daarom zal Kampen een aangekondigde wijziging van de Huisvestingswet met beide handen aangrijpen om ‘goedkope’ nieuwbouwwoningen uitsluitend aan starters uit de eigen gemeente aan te bieden. Dat zegt wethouder Jan Peter van der Sluis, in een reactie op het bekend worden van de ‘eigen volk eerst’-wetswijziging die demissionair minister Kajsa Ollongren wil doorvoeren.

0 reacties

  1. Partijscheuring in Kamper politiek ettert voort: ‘Term ‘ondermijning’ moet niet in het luchtledige blijven hangen’

    Partij­scheu­ring in Kamper politiek ettert voort: ‘Term ‘ondermij­ning’ moet niet in het luchtledi­ge blijven hangen’

    De partijscheuring die Gemeente Belang Kampen vlak voor de kerstdagen trof, rommelt nog even door. De tien fractievoorzitters in de Kamper gemeenteraad kwamen bij elkaar om de situatie te bespreken in een sessie van ongeveer anderhalf uur. Maar de kou tussen GBK en de nieuwe fractie Hart voor Kampen is bij lange na nog niet uit de lucht. Zo blijft de term ‘ondermijning’ boven de scheuring hangen en wordt de strijd om de inhoud van de verkiezingskas gevoerd.