In  november 2015 kwamen drie bussen met in totaal 131 asielzoekers naar Kampen voor opvang in sporthal De Reeve.
Volledig scherm
PREMIUM
In november 2015 kwamen drie bussen met in totaal 131 asielzoekers naar Kampen voor opvang in sporthal De Reeve. © Freddy Schinkel

Kampen op zoek naar noodopvang voor vluchtelingen

Om het overvolle aanmeldcentrum in Ter Apel te hulp te kunnen schieten, zoekt Kampen op korte termijn zoveel mogelijk plekken voor noodopvang van asielzoekers. Het gaat om plekken waar de – meest Afghaanse – vluchtelingen zes maanden tot een jaar kunnen verblijven. Afgelopen weekeinde is ook koortsachtig gezocht naar crisisopvang voor asielzoekers, maar zonder succes. „Kampen is nu eenmaal geen beddenstad. Er zijn geen grote hotels”, zegt burgemeester Sander de Rouwe, ietwat verontschuldigend.

  1. Burgemeester Kampen wil met partijleiders om tafel over verhoudingen in de raad na partijscheuring GBK
    PREMIUM

    Burgemees­ter Kampen wil met partijlei­ders om tafel over verhoudin­gen in de raad na partij­scheu­ring GBK

    Burgemeester Sander de Rouwe van Kampen wil komende week met de fractievoorzitters in overleg over ‘een ordentelijk verloop’ van de laatste raads- en commissievergaderingen tot de verkiezingen in maart. Dit zei hij vanavond naar aanleiding van de partijscheuring bij coalitiepartij Gemeente Belang Kampen tijdens een korte, ingelaste bijeenkomst, waarin Nieke Jansen namens GroenLinks is beëdigd als wethouder. Ook werd duidelijk dat de nieuwe partij ‘Hart voor Kampen’ mag blijven heten.