Nieuwe duurzame energieprojecten moeten voor minstens de helft in lokale handen zijn, eist Kampen.
Volledig scherm
PREMIUM
Nieuwe duurzame energieprojecten moeten voor minstens de helft in lokale handen zijn, eist Kampen. © Foto Freddy Schinkel

Kampen schroeft eisen voor wind- en zonparken op

Alleen duurzame energieprojecten die voor de helft of meer in handen zijn van eigen inwoners of bedrijven kunnen in Kampen rekenen op medewerking van de gemeente. Kampen zet daarmee een ‘inspanningsverplichting’ uit de Regionale Energie Strategie (RES) West-Overijssel om in een keiharde eis. Zo wil de gemeente ‘energiecowboys’ buiten de deur houden en het draagvlak voor energie uit zon en wind vergroten.

 1. Kampen zet horeca- of sloopplannen op de Koggewerf ‘on hold’: eerst knoop doorhakken over de IJsselkogge
  PREMIUM

  Kampen zet horeca- of sloopplan­nen op de Koggewerf ‘on hold’: eerst knoop doorhakken over de IJsselkog­ge

  Verdere verloedering ligt op de loer voor de twee gemeentelijke panden aan de Havenweg op de Koggewerf in Kampen. De gemeente hakt pas een knoop door over de toekomst van de panden, nadat er een besluit is genomen over een locatie voor het wrak van de IJsselkogge. Stichting Behoud Erfgoed Brunnepe maant de gemeente ondertussen achterstallig onderhoud aan te pakken, en wil dat de panden aangewezen worden als gemeentelijke monument.
 2. Vacatureteksten vaak onbewust discriminerend: ‘Denk eens na of je iemand buitensluit’
  PREMIUM
  Onderzoek

  Vacature­tek­sten vaak onbewust discrimine­rend: ‘Denk eens na of je iemand buiten­sluit’

  Ben jij de ideale klusjesman? Een jonge, vlotte starter? Is Nederlands jouw moedertaal? Grote kans dat degene die een vacaturetekst met daarin deze vragen leest, zich niet geroepen voelt om te solliciteren. Door hokjesdenken in functieomschrijvingen worden kandidaten vaak onbewust buitengesloten. Dat mensen zich beter bewust worden van de taal die zij gebruiken is daarom hoognodig, vinden experts.
 1. Halve Nederlander in de race om burgemeester van Londen te worden
  Play

  Halve Nederlan­der in de race om burgemees­ter van Londen te worden

 2. Malinese vrouw in Marokko bevallen van negen gezonde baby’s
  Play

  Malinese vrouw in Marokko bevallen van negen gezonde baby’s