2012-05-22 00:00:00 DEN HAAG - Eurobiljetten.
ANP  XTRA LEX VAN LIESHOUT
Volledig scherm
2012-05-22 00:00:00 DEN HAAG - Eurobiljetten. ANP XTRA LEX VAN LIESHOUT © ANP XTRA

Kampen stopt inning belastingen voor ondernemers

In een poging het leed van de coronacrisis voor ondernemers te verzachten heeft de gemeente Kampen besloten het innen van gemeentelijke belastingen voor hen voorlopig op te schorten. Ook zal de gemeente voorlopig ‘terughoudend handhaven’ op bevoorrading en het bezorgen van maaltijden.

(Horeca-)ondernemers die plannen hebben voor een afhaal- of bezorgservice kunnen rekenen op medewerking, schrijft het gemeentebestuur in een brief aan alle ondernemers in de stad.

Het coronavirus heeft grote gevolgen voor ondernemers, constateert wethouder Geert Meijering (Economie). „De afgelopen dagen hebben wij van verschillende ondernemers aangrijpende verhalen en zorgen voor de korte en middellange termijn gehoord”, zegt Meijering. „Ook hebben we van ondernemersverenigingen brieven gekregen met aanbevelingen voor ons als gemeente. Die hebben we ter harte genomen.”

Uitstel

Door het besluit is de inning van alle gemeentelijke belastingen, leges en heffingen tot nader order opgeschort. Als ondernemers door aanslagen te maken krijgen met betalingsproblemen dat is uitstel van betaling mogelijk.

De voorwaarden voor het bevoorraden en het bezorgen van maaltijden zijn verruimd. Er wordt terughouden gehandhaafd als het gaat om parkeren van voertuigen die daarbij nodig zijn.

  1. Opknapbeurten en online dinnershow om horecazaken overeind te houden tijdens coronacrisis
    PREMIUM

    Opknapbeur­ten en online dinnershow om horecaza­ken overeind te houden tijdens coronacri­sis

    Horecazaken worstelen met de verlenging van de coronamaatregelen. Ondernemers proberen het hoofd boven water te houden door creatief te zijn. Café Eigenwijs en restaurant De Bastaard in Kampen krijgen een opfrisbeurt en in Lelystad organiseert Hajé een online dinnershow. ,,We kunnen in zak en as gaan zitten, maar moeten er ook het beste van maken”, stelt Hajé-eigenaar Thierry de Jager.