Onder meer op deze plek in Venedijk-Oost moeten vanaf 2024 nieuwe huizen komen.
Volledig scherm
PREMIUM
Onder meer op deze plek in Venedijk-Oost moeten vanaf 2024 nieuwe huizen komen. © Foto Freddy Schinkel

Kampen trekt sprintje op woningmarkt; 150 nieuwe huizen per jaar extra

Wie een woning wil kopen in Kampen moet die met het spreekwoordelijke lampje zoeken – en een dikke portemonnee hebben. Op 1 maart stonden er zo’n 40 huizen als ‘beschikbaar’ op de woningsite Funda. Dat waren er een paar jaar geleden nog 600. Kopers betalen tot tienduizenden euro’s boven de vraagprijs om een huis te kunnen bemachtigen. „Een hele scheve woningmarkt, waarbij de starter nauwelijks meer aan bod komt”, zegt wethouder Jan Peter van der Sluis. Kampen wil daarom tot 2030 jaarlijks 150 woningen extra bouwen.

 1. Muziekvereniging uit IJsselmuiden daagt kinderen uit: maak voor Koningsdag een instrument van een melkpak of eierdoos
  PREMIUM

  Muziekvere­ni­ging uit IJsselmui­den daagt kinderen uit: maak voor Koningsdag een instrument van een melkpak of eierdoos

  Voor het tweede jaar op rij dreigde een Koningsdag zonder muziek van Show- en Drumfanfare Oranje IJsselmuiden. Daarom heeft de muziekvereniging een alternatief plan. Kinderen kunnen de komende weken zelf een muziekinstrument maken en maximaal dertig van hen mogen meespelen tijdens vier optredens op Koningsdag. Heidy van den Brink is een van de initiatiefneemsters van de muziekactie en legt het idee uit.
 1. Kamper bedrijven halen mes van tafel in kwestie verkoop hbs voor één euro
  PREMIUM

  Kamper bedrijven halen mes van tafel in kwestie verkoop hbs voor één euro

  De kans dat verkoop van de oude hbs in Kampen aan zorgreus IJsselheem via een rechtszaak wordt geblokkeerd is ietsje kleiner geworden. Drie Kamper bedrijven, Weever Groep, De Gilden Groep en Wezenberg, hadden een proces aangekondigd, maar in een ‘hartstikke goed’ gesprek met de gemeente is de meeste kou uit de lucht gehaald. „Wij willen onze eigen belangen wel aan de kant zetten, als de gemeente de marktconformiteit maar goed waarborgt”, zegt Jelle Weever.
 2. Kinderen aan de moestuin: 'Kweek in eierdoos of maak van druivendoosje een kweekkastje'
  PREMIUM

  Kinderen aan de moestuin: 'Kweek in eierdoos of maak van druiven­doos­je een kweekkast­je'

  Als je eenmaal bezig bent met gezond eten voor kinderen, is het een kleine stap naar je eigen groenten kweken. Marije Woertman uit Deventer wil kinderen aanzetten hun eigen groente en fruit te verbouwen. ‘Wat is er nou lekkerder dan je zelf geteelde worteltjes of komkommers eten?’ Om de drempel voor onder andere ouders nog lager te maken, opent ze nu een ‘Voorbeeld Kindermoestuin’.
 1. Verstappen de beste op Imola na race vol glijpartijen en crashes
  Play

  Verstappen de beste op Imola na race vol glijpartij­en en crashes

 2. Dit was Nederland vandaag: zondag 18 april
  Play

  Dit was Nederland vandaag: zondag 18 april