Volledig scherm
PREMIUM
Kampen wil windmolens alleen toestaan bij de N50 en het industrieterrein, zoals hier bij Haatlandhaven. Ze komen niet in open landschappen. © Freddy Schinkel

Kampen weert windmolens uit open landschappen

Kampen is niet van plan grote windmolens toe te staan in open gebieden als het Kampereiland, de polder Mastenbroek en de binnen- en buitendijkse landschappen langs de IJssel. De gigantische molens van tegenwoordig, met een tiphoogte van rond de 200 meter, passen niet in de oude cultuurlandschappen, die deel uitmaken van Nationaal Landschap IJsseldelta.

Dat staat in de nota Bouwsteen Energie. Deze nota vormt de basis voor het onderdeel van de Omgevingsvisie dat gaat over grootschalige energieopwekking.

  1. Kampen in het nauw door verklaring over ‘teerdrollen’ bij heiklus Buitenhaven
    PREMIUM

    Kampen in het nauw door verklaring over ‘teerdrol­len’ bij heiklus Buitenha­ven

    In de bestuursrechtzaak tegen de Inspectie SZW (de vroegere Arbeidsinspectie) is de gemeente Kampen onaangenaam verrast door een plotseling opgedoken verklaring van de inspecteur die het werk aan de parkeergarage Buitenhaven onderzocht. Die legt een rechtstreeks verband tussen het heiwerk in vervuilde grond op de locatie van de voormalige gasfabriek en plotselinge ziektegevallen onder de heiers.