Volledig scherm
PREMIUM
De gemeente Kampen wil zeven bruggen, onder andere deze in de Tuindersweg, volledig vervangen. De verouderde bruggen voldoen niet aan de vernieuwde normen voor zwaar verkeer. © Foto Freddy Schinkel

Kampen wil zwakke oude bruggen niet herstellen maar in zeven jaar stuk voor stuk vervangen

Zeven oude en te zwakke bruggen in de gemeente Kampen worden niet hersteld of verstevigd, maar in zijn geheel vervangen. Het college van burgemeester en wethouders wil het vervangen van de bruggen uitsmeren over zeven jaar, elk jaar eentje. 

Half juni werden twee bruggen op de Tuindersweg in de Koekoek per direct gesloten voor zwaar verkeer. Voertuigen met een asbelasting van meer dan 8 ton mogen sindsdien niet meer over de bruggen heen. De bruggen zijn nog in goede staat, maar ze zijn vijftig jaar oud en voldoen niet meer aan de huidige normen. Het verkeer is zwaarder geworden. 

  1. Begrip, schrik en vraagtekens bij voorgestelde bezuinigingen in Kampen
    PREMIUM

    Begrip, schrik en vraagte­kens bij voorgestel­de bezuinigin­gen in Kampen

    Dát Kampen de broekriem de komende jaren stevig moet aanhalen, was voor veel mensen allang geen verrassing meer. Een pakket met ruim tweehonderd bezuinigingsvoorstellen werd dinsdag openbaar gemaakt, het Kamper college van burgemeester en wethouders doet een voorzet met een plan waarmee in totaal acht miljoen euro wordt bespaard. Niet alleen wordt de eigen organisatie onder de loep genomen, ook stelt het college voor om de inkomsten te verhogen (parkeren binnenstad duurder, ozb verhogen), subsidies te korten (cultuursector) en langlopende projecten uit te stellen (‘Vernieuwbouw’ Ichthus College, Bolwerk Buitenwacht). Wat vinden die betrokken partijen van de voorstellen van het college?