Volledig scherm
Skaters in Kampen zijn blij. Zij krijgen een nieuwe skatebaan op een andere plek in het stadspark. © Freddy Schinkel

Kampen zet rem op herinrichting van Stadspark

De gemeente Kampen trapt op de rem bij de herinrichting van het Stadspark. Aanpassingen die niet direct noodzakelijk zijn, worden jaren uitgesteld. Hiermee wil de gemeente die kampt met een miljoenentekort op korte termijn geld besparen.

Het gaat onder meer om het afwaarderen van de Broeder- en Buitensingel. Beide straten lopen dwars door het park, worden smaller en verboden voor auto's. Volgens wethouder Geert Meijering zijn deze werkzaamheden in eerste instantie niet noodzakelijk. Daarom is besloten om ‘op zijn vroegst’ in 2023 beide singels aan te pakken, aldus Meijering. ,,Het scheelt 300.000 euro, die we nu niet hoeven uitgeven.”

Quote

We maken onder­scheid tussen basiswerk­zaam­he­den en wenselijk­he­den

Geert Meijering, Wethouder van Kampen

De wethouder hoopt dat Kampen er over vier jaar financieel beter voor staat, zodat beide wegen alsnog volgens afspraak autoluw worden. ,,We maken nu onderscheid tussen basiswerkzaamheden en wenselijkheden", zegt Meijering. Zo gaat het baggeren van sloten, onderhoud aan natuur en het opknappen van het zwembadterrein de komende twee jaar gewoon door. Het weghalen van hekken en verharde terreinen wordt en plaatsen van beweegtoestellen, straatmeubilair en watertappunten wordt op de lange baan geschoven.

Skatebaan

Al jarenlang wordt gesproken over de herinrichting van het Stadspark. Aanleiding is de sloop van het oude zwembad De Steur, waardoor veel ruimte is vrijgekomen. In totaal is 2 miljoen euro begroot voor de herinrichting. Tientallen inwoners en verenigingen hebben ideeën aangedragen. Zo wordt er een voedselbos aangelegd en krijgt de skatebaan een flinke oppepper. Die plannen gaan door, benadrukt Meijering. Ook omdat er al geld voor gereserveerd is.

Hetzelfde geldt voor de nieuwe ontsluiting van het Stadspark voor auto's. Die komt vanaf volgend jaar bij MFC Korteweg en sluit aan op de Flevoweg. Tegelijkertijd verandert de belangrijkste route voor auto's richting de binnenstad: die moeten voortaan via de Oostzeestraat. Dit moet de veiligheid op het laatste stukje van de Flevoweg bij het Stadspark flink verbeteren.

Volledig scherm
Vernieuwd stadspark Kampen. © Gemeente Kampen