Clubmannen van de Kamper voetbalclubs: Jan de Vries in het geel en zwart van DOS, Errit Drost in het rood en geel van Go Ahead en Dries Vos in het blauw en wit van KHC.
Volledig scherm
PREMIUM
Clubmannen van de Kamper voetbalclubs: Jan de Vries in het geel en zwart van DOS, Errit Drost in het rood en geel van Go Ahead en Dries Vos in het blauw en wit van KHC. © Freddy Schinkel

Kampen zet zich schrap voor zes explosieve stadsderby’s

Wapperende vlaggen, knallend vuurwerk en het mes in de sokken. Met DOS Kampen, Go Ahead Kampen en KHC is een seizoen vol explosieve stadsderby’s in de eerste klasse D gegarandeerd. Drie ware Kamper clubmannen vanuit totaal verschillende functies blikken vooruit via zes stellingen. Jan de Vries (voorzitter managementteam DOS), clubhistoricus Errit Drost (GAK) en erelid/TC-lid Dries Vos (KHC) over heden en verleden van het Kamper voetbal.

 1. Kamper raad trekt portemonnee en verzekert daarmee een terugkeer van de IJsselkogge naar Kampen
  PREMIUM

  Kamper raad trekt portemon­nee en verzekert daarmee een terugkeer van de IJsselkog­ge naar Kampen

  Het wrak van de IJsselkogge komt terug naar Kampen. De gemeenteraad besloot vanavond akkoord te gaan met een extra bijdrage van 1 miljoen euro bovenop de al toegezegde 500.000 euro. Met dat geld kan de kogge op de meest kale manier tentoongesteld worden in een zogenaamde ‘terugvaloptie’. Daarmee maken andere kapers op de kust, steden als Lelystad, Harderwijk of Deventer geen kans meer op de IJsselkogge.
 2. Kampen trekt extra geld uit om de IJsselkogge naar de stad te halen: waar is het 600 jaar oude schip straks te bekijken?
  PREMIUM

  Kampen trekt extra geld uit om de IJsselkog­ge naar de stad te halen: waar is het 600 jaar oude schip straks te bekijken?

  De kogel is door de kerk, het wrak van de IJsselkogge komt terug naar Kampen. De gemeenteraad ging donderdagavond akkoord met een voorstel om, bovenop de 500.000 euro die eerder al beloofd was, een miljoen euro uit te trekken voor de terugkeer van het wrak. Dat extra geld is nodig om het 600 jaar oude schip op ‘minimale wijze’ te kunnen exposeren. De komende maanden buigt Kampen zich over de vraag waar en hoe dat kan.