Maxime Reitsma gaat vanaf 1 december aan de slag als huisarts in Kampen. Met haar komst komt er een einde aan het jarenlange huisartsentekort en de patiëntenstop in Kampen.
Volledig scherm
PREMIUM
Maxime Reitsma gaat vanaf 1 december aan de slag als huisarts in Kampen. Met haar komst komt er een einde aan het jarenlange huisartsentekort en de patiëntenstop in Kampen. © Foto Freddy Schinkel

Kampen zocht járen naar een huisarts en die is nu eindelijk gevonden: dit is ze!

Dit is Maxime Reitsma (31), de nieuwe huisarts van Kampen. Met haar komst naar de Hanzestad komt er een einde aan een jarenlange zoektocht naar een huisarts en wordt de patiëntenstop die een jaar geleden werd ingevoerd, opgeheven. Reitsma vestigt zich in de Berent Avercamp-praktijk aan de Vloeddijk.

 1. Groot tekort aan huisartsen in Kampen: Nieuwe inwoners worden 'tijdelijk geaccepteerd' tot er een oplossing is
  PREMIUM

  Groot tekort aan huisartsen in Kampen: Nieuwe inwoners worden 'tijdelijk geaccep­teerd' tot er een oplossing is

  De huisartsenpraktijken in Kampen barsten uit hun voegen. Wie zich nu als nieuwe inwoner inschrijft bij een huisarts, is alleen tijdelijk ingeschreven. Zodra er zich een nieuwe arts in Kampen vestigt, verhuizen de tijdelijk ingeschreven patiënten naar de nieuwe praktijk. Het is een van de gevolgen van het huisartsentekort dat niet alleen Kampen treft, maar ook nijpend is in Flevoland, Vechtdal en in de Achterhoek.
 2. Kampenaar John van Marle kan geen huisarts vinden in zijn eigen woonplaats: ‘Geen fijn idee’
  PREMIUM

  Kampenaar John van Marle kan geen huisarts vinden in zijn eigen woonplaats: ‘Geen fijn idee’

  ,,Ik heb op dit moment een huisarts honderd kilometer hier vandaan, geen fijn idee’’, zegt Kampenaar John van Marle (55). Hij is één van de inwoners die zich op dit moment niet kan inschrijven bij een huisarts in zijn eigen woonplaats, door het huisartsentekort. Daar lijkt na drie jaar zoeken een oplossing voor gevonden, als alles meezit gaat er vanaf september een nieuwe huisarts in Kampen aan het werk.
 1. Dit was Nederland vandaag: maandag 25 januari
  Play

  Dit was Nederland vandaag: maandag 25 januari

 2. Dierenbelangenorganisatie: ‘Stop met inzetten van honden en paarden bij rellen'
  Play

  Dierenbe­lan­gen­or­ga­ni­sa­tie: ‘Stop met inzetten van honden en paarden bij rellen'