Jan-Hendrik (inzet) werd in 2012 doodgeschoten op de parkeerplaats bij het zwembad in Marum. Een 56-jarige Kampenaar werd in juli dit jaar aangehouden op verdenking van uitlokking van de moord. Hij moest vandaag voor het eerst voorkomen tijdens een inleidende zitting in de rechtbank in Groningen.
Volledig scherm
PREMIUM
Jan-Hendrik (inzet) werd in 2012 doodgeschoten op de parkeerplaats bij het zwembad in Marum. Een 56-jarige Kampenaar werd in juli dit jaar aangehouden op verdenking van uitlokking van de moord. Hij moest vandaag voor het eerst voorkomen tijdens een inleidende zitting in de rechtbank in Groningen. © AD/ANP

Kampenaar (56) die verdacht wordt van uitlokking bij ‘zwembadmoord’ wijst naar schoonfamilie

De 56-jarige Johan L. uit Kampen zegt dat hij in 2012 is gevraagd om de moord op Jan Elzinga uit Marum te regelen, maar hij bedankte en stapte naar de politie. Dat vertelde de Kampenaar maandag tijdens een inleidende zitting in de rechtbank in Groningen over de ‘zwembadmoord’. ,,Met die informatie is nooit wat gedaan’’, zegt zijn raadsman Bart Nooitgedagt. 

  1. Noodbevel niet aan de orde voor coronaprotest in Kampen
    PREMIUM

    Noodbevel niet aan de orde voor coronapro­test in Kampen

    Geen moment heeft burgemeester Sander de Rouwe overwogen de demonstratie tegen coronamaatregelen van afgelopen zaterdagavond in Kampen te verbieden of voortijdig te laten beëindigen. Dat had hij kunnen doen omdat er vooraf geen vergunning voor was gevraagd. In antwoord op vragen van de Stentor zegt De Rouwe er juist begrip voor te hebben ‘dat mensen een protest willen laten horen’, al heeft hij ook zorgen over ‘het risico dat het wordt gekaapt door mensen die andere intenties hebben’.