Kampenaren die willen overstappen op LED-verlichting kunnen daarvoor een kleine subsidie krijgen.
Volledig scherm
PREMIUM
Kampenaren die willen overstappen op LED-verlichting kunnen daarvoor een kleine subsidie krijgen. © Ruben Schipper

Kampenaren kunnen geld krijgen voor energiebesparing

Kampenaren die kleine energiebesparende maatregelen willen treffen in hun woning, kunnen daarvoor vanaf vandaag subsidie krijgen. Het gaat dan om zaken als ledverlichting, radiatorfolie, een waterbesparende douchekop of energieadvies. Daarvoor is per aanvrager 70 euro beschikbaar.

 1. Oorkonde voor mannen uit Kampen en Wezep die zinkende scootmobieler redden: ‘Ik hoorde een schreeuw en opeens was hij weg’
  PREMIUM

  Oorkonde voor mannen uit Kampen en Wezep die zinkende scootmobie­ler redden: ‘Ik hoorde een schreeuw en opeens was hij weg’

  Vier redders kregen vanochtend in het Kamper stadhuis medailles en getuigschriften van de Nederlandse Maatschappij tot Redding van Drenkelingen. Dit vanwege twee incidenten vorig jaar, waarbij twee levens werden gered. Burgemeester Bort Koelewijn reikte de medailles uit, waarna voor twee van de redders en het slachtoffer van destijds nog een aardig uitje volgde.
 2. IJsselmuider transporteur Boer waarschuwt: ‘Fuite’ wordt een lawaaiig wijkje zo
  PREMIUM

  IJsselmui­der transpor­teur Boer waarschuwt: ‘Fuite’ wordt een lawaaiig wijkje zo

  Pal achter zijn internationale transportbedrijf aan de Plasweg in IJsselmuiden moet binnen drie jaar een wijkje met 275 woningen verrijzen. Dat maakt Jan-Herman Boer, de derde generatie directeur van het familiebedrijf, behoorlijk bezorgd. Uit eigen onderzoek blijkt dat een deel van de woningen te dicht bij zijn bedrijf komt. Daar komt gedoe van, vanwege geluidsnormen, vreest hij. Boer had best willen verhuizen, maar de onderhandelingen daarover zijn afgebroken.