Taart van Taart in de Kelder uit Kampen, met mondkapje van fondant.
Volledig scherm
Taart van Taart in de Kelder uit Kampen, met mondkapje van fondant. © Boudewijn van Oene

Kamper mondkapjestaart voor zorgpersoneel

Feestjes gaan maar zelden door in deze tijd van coronacrisis. Bij het Kamper bedrijf Taart in de Kelder wordt komend weekeinde nauwelijks nog een taart gebakken. Wat doe je dan met alle verse producten die je nog op voorraad hebt? Taarten bakken, voor verzorgingstehuizen. Met een mondkapje van fondant.

Taart in de Kelder deed vrijdag aan het begin van de middag een oproep op Facebook: wie wil de eerste twee taarten hebben? Een paar uur later heeft eigenaar Boudewijn van Oene al besloten zestien taarten te bakken voor vier locaties van IJsselheem. ,,Als bedankje’’, zegt hij. ,,Om iets te doen voor al die mensen in de zorg.’’

Taart voor de vulploeg

Eerder deze week bakte hij al twee taarten voor de vulploeg van een supermarkt in Kampen, met slagroom en eieren die hij nog in de koelkast had staan. ,,Alles weggooien zou zonde zijn. Dan kan ik er beter iets moois mee maken en weggeven.’’ Het is een slagroomtaart geworden, met een laagje fondant. Met daarop een mondkapje: ‘want daar kan ik wel wat mee’.

Van Oene begon acht jaar geleden met zijn taartenbakbedrijf, naast een andere baan. Gemiddeld bakt hij vijftien taarten voor een weekend, nu staan nog maar twee bestellingen op de lijst. Gelukkig heeft hij nog inkomsten uit ander werk. Maar balen is het wel. ,,De mensen zeggen dat ze later weer bij ons terugkomen. Daar hoop ik dan maar op.’’ 

  1. Opknapbeurten en online dinnershow om horecazaken overeind te houden tijdens coronacrisis
    PREMIUM

    Opknapbeur­ten en online dinnershow om horecaza­ken overeind te houden tijdens coronacri­sis

    Horecazaken worstelen met de verlenging van de coronamaatregelen. Ondernemers proberen het hoofd boven water te houden door creatief te zijn. Café Eigenwijs en restaurant De Bastaard in Kampen krijgen een opfrisbeurt en in Lelystad organiseert Hajé een online dinnershow. ,,We kunnen in zak en as gaan zitten, maar moeten er ook het beste van maken”, stelt Hajé-eigenaar Thierry de Jager.