Kampen is de strijd aangegaan met liefst zestig andere gemeenten om zoveel mogelijk tegels in te wisselen voor groen. Wethouders Jan Peter van der Sluis en Irma van der Sloot geven het goede voorbeeld voor het NK tegelwippen op het Berghuisplein, de voortuin van de gemeente.
Volledig scherm
PREMIUM
Kampen is de strijd aangegaan met liefst zestig andere gemeenten om zoveel mogelijk tegels in te wisselen voor groen. Wethouders Jan Peter van der Sluis en Irma van der Sloot geven het goede voorbeeld voor het NK tegelwippen op het Berghuisplein, de voortuin van de gemeente. © Foto Freddy Schinkel

Kamper wethouders geven het goede voorbeeld voor het NK tegelwippen

Leuk en aardig dat de gemeente Kampen haar burgers oproept om meer stenen uit de tuin te halen voor het klimaat, maar de eigen ‘voortuin’ van de gemeente was nog aardig grijs en saai betegeld. Tot vanochtend, toen twee wethouders een symbolisch beginnetje maakten. Ook al om een betere plek te verdienen op het NK Tegelwippen, waaraan zestig gemeentes deelnemen.

  1. Kopers in Reeve bij Kampen mogelijk duizenden euro’s meer kwijt
    PREMIUM

    Kopers in Reeve bij Kampen mogelijk duizenden euro’s meer kwijt

    Kopers van woningen of kavels in het nieuwe dorp Reeve bij Kampen moeten er rekening mee houden dat ze meer geld kwijt kunnen zijn voor hun aankoop. Dat komt doordat de aanbesteding van de bouw van bruggen en sluizen in het gebied langs de hoogwatergeul is mislukt. De ‘vier of vijf’ bedrijven die geïnteresseerd waren in de klus zeggen allemaal dat de 12,5 miljoen euro die er voor was uitgetrokken volstrekt onvoldoende is.