De Kamperzeedijk (N760) wordt eind  dit jaar opgeknapt en deels opnieuw ingericht. De weg tussen IJsselmuiden en Genemuiden moet daarmee veiliger worden. Het verschil tussen de bebouwde kommen en onbebouwde kommen moet met de nieuwe inrichting duidelijker worden. Het stuk op de foto, tussen de Lidl in IJsselmuiden in de richting van Grafhorst, komen de fietspaden vrij van de weg te liggen. De vraag is nog of dat één fietspad wordt waarop fietsers elkaar passeren, of twee enkele fietspaden aan beide kanten van de weg.
Volledig scherm
PREMIUM
De Kamperzeedijk (N760) wordt eind dit jaar opgeknapt en deels opnieuw ingericht. De weg tussen IJsselmuiden en Genemuiden moet daarmee veiliger worden. Het verschil tussen de bebouwde kommen en onbebouwde kommen moet met de nieuwe inrichting duidelijker worden. Het stuk op de foto, tussen de Lidl in IJsselmuiden in de richting van Grafhorst, komen de fietspaden vrij van de weg te liggen. De vraag is nog of dat één fietspad wordt waarop fietsers elkaar passeren, of twee enkele fietspaden aan beide kanten van de weg. © Foto Freddy Schinkel

Kamperzeedijk tussen IJsselmuiden en Genemuiden gaat op de schop; nieuw wegdek en bredere fietspaden

De provinciale weg (N760) tussen IJsselmuiden en Genemuiden gaat - als alles volgens planning verloopt - eind dit jaar op de schop. Delen van het wegdek zijn aan vervanging toe en de provincie Overijssel combineert de herstelwerkzaamheden met een nieuwe inrichting van de weg.

  1. Jan en zijn mannen staan in IJsselmuiden klaar met konvooi brandweer­au­to's voor rit van 1700 kilometer naar Oekraïne
    PREMIUM
    met video

    Jan en zijn mannen staan in IJsselmui­den klaar met konvooi brandweer­au­to's voor rit van 1700 kilometer naar Oekraïne

    Dankbaar was de Oekraïense brandweer al voor allerlei benodigheden die ze via Jan ter Berge uit IJsselmuiden ontvingen. De volgende stap: maandagnacht vertrekt Jan met een groep nieuwe chauffeurs naar Oekraïne met een konvooi brandweerauto's. Zaterdag stonden ze al klaar voor vertrek: ,,Ik had om half zeven vanochtend de Hongaarse autoriteiten nog aan de lijn.”