De Kamperzeedijk (N760) wordt eind dit jaar opgeknapt en deels opnieuw ingericht. De weg tussen IJsselmuiden en Genemuiden moet daarmee veiliger worden. Het verschil tussen de bebouwde kommen en onbebouwde kommen moet met de nieuwe inrichting duidelijker worden. Het stuk op de foto, tussen de Lidl in IJsselmuiden in de richting van Grafhorst, komen de fietspaden vrij van de weg te liggen. De vraag is nog of dat één fietspad wordt waarop fietsers elkaar passeren, of twee enkele fietspaden aan beide kanten van de weg.
Volledig scherm
PREMIUM
De Kamperzeedijk (N760) wordt eind dit jaar opgeknapt en deels opnieuw ingericht. De weg tussen IJsselmuiden en Genemuiden moet daarmee veiliger worden. Het verschil tussen de bebouwde kommen en onbebouwde kommen moet met de nieuwe inrichting duidelijker worden. Het stuk op de foto, tussen de Lidl in IJsselmuiden in de richting van Grafhorst, komen de fietspaden vrij van de weg te liggen. De vraag is nog of dat één fietspad wordt waarop fietsers elkaar passeren, of twee enkele fietspaden aan beide kanten van de weg. © Foto Freddy Schinkel

Kamperzeedijk tussen IJsselmuiden en Genemuiden gaat op de schop; nieuw wegdek en bredere fietspaden

De provinciale weg (N760) tussen IJsselmuiden en Genemuiden gaat - als alles volgens planning verloopt - eind dit jaar op de schop. Delen van het wegdek zijn aan vervanging toe en de provincie Overijssel combineert de herstelwerkzaamheden met een nieuwe inrichting van de weg.

 1. Hoe een kabeltje van 7 millimeter door een dijk bij Kampen voor 32.000 euro en een rechtszaak zorgt
  PREMIUM

  Hoe een kabeltje van 7 millimeter door een dijk bij Kampen voor 32.000 euro en een rechtszaak zorgt

  Een kabeltje met een doorsnede van 7 millimeter stond vanochtend centraal in de rechtbank in Zwolle. Of eigenlijk, het ontbreken ervan. Een bewoner van een boerderij in het buitengebied van Kampen wil aangesloten worden op het glasvezelnetwerk dat tot vlak bij zijn woning in de grond ligt. Maar voor de laatste meters naar zijn huis moet er door een dijk geboord worden. Te duur, zegt aanbieder Glasvezel Buitenaf.
 2. Vacatureteksten vaak onbewust discriminerend: ‘Denk eens na of je iemand buitensluit’
  PREMIUM
  Onderzoek

  Vacature­tek­sten vaak onbewust discrimine­rend: ‘Denk eens na of je iemand buiten­sluit’

  Ben jij de ideale klusjesman? Een jonge, vlotte starter? Is Nederlands jouw moedertaal? Grote kans dat degene die een vacaturetekst met daarin deze vragen leest, zich niet geroepen voelt om te solliciteren. Door hokjesdenken in functieomschrijvingen worden kandidaten vaak onbewust buitengesloten. Dat mensen zich beter bewust worden van de taal die zij gebruiken is daarom hoognodig, vinden experts.
 1. Weerbericht | Dit weekend tot wel 26 graden
  Play

  Weerbe­richt | Dit weekend tot wel 26 graden

 2. Bijen worden getraind om corona op te sporen
  Play

  Bijen worden getraind om corona op te sporen