Zicht op Zalk. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Zicht op Zalk. Foto ter illustratie. © Frans Paalman

Kraakster moet boerderij in Zalk binnen een week verlaten

De vrouw die vorig jaar zomer illegaal haar intrek heeft genomen in een leegstaande boerderij aan de Buckhorsterlaan in Zalk moet binnen een week haar biezen pakken. Dat is de uitspraak van de rechter in het kort geding dat de eigenaar, vastgoedbedrijf Junco BV uit Kampen, heeft aangespannen.

0 reacties

 1. 
Moet je een psychisch probleem melden op werk? ‘Nog altijd risico dat je je baan verliest’
  PREMIUM
  interview

  Moet je een psychisch probleem melden op werk? ‘Nog altijd risico dat je je baan verliest’

  Burn-out, depressie, angst of een ander mentaal probleem: 43 procent van de Nederlanders heeft er ooit in zijn of haar leven mee te maken. Maar werkgevers zien het aannemen van mensen die mentale klachten hebben of hebben gehad als een risico. Ten onrechte, stelt hoogleraar Evelien Brouwer. Zij bestudeert hoe werkenden met mentale klachten wél een eerlijke kans op de arbeidsmarkt kunnen krijgen.
 2. Zalk zucht vanwege de molensteen ozb om nek van dorpshuis: ‘Gemeente slurpt onze pot leeg’
  PREMIUM

  Zalk zucht vanwege de molensteen ozb om nek van dorpshuis: ‘Gemeente slurpt onze pot leeg’

  Het in 2016 feestelijk geopende dorpshuis An de Steege van Zalk levert de lokale gemeenschap nu de nodige kopzorgen op; de onroerendezaakbelasting (ozb) voor het gebouw is inmiddels zo hoog dat voor het aflossen al twee keer een betalingsregeling is aangegaan met de gemeente Kampen. Volgens voorzitter Johan Boeve hangt die ozb het dorpshuis nu als een molensteen om de nek. ,,Als we die moeten betalen zijn we gewoon blut.’’
 3. Care4dogs in IJsselmuiden moet training van honden en begeleiding van zorgcliënten in voortuin staken
  PREMIUM

  Care4dogs in IJsselmui­den moet training van honden en begelei­ding van zorgcliën­ten in voortuin staken

  Het bedrijf Care4dogs aan de Oosterholtseweg in IJsselmuiden krijgt van de gemeente Kampen geen vergunning om zijn activiteiten in de voortuin uit te voeren. Die zouden te veel geluidsoverlast kunnen veroorzaken voor de omliggende panden. Met de beslissing van de gemeente is een einde gekomen aan een langslepend conflict tussen de buurt en het bedrijf. Maar dat einde is misschien nog niet definitief.