Kringloop Kampen hergebruikt zichzelf

Het ruikt er nog naar verf, en hier en daar moet er nog wat geschilderd worden maar de nieuwe locatie van de Kringloop Kampen zet vanaf vandaag de deuren aan de Ambachtsstraat 3 open voor bezoekers. 

Kringloopdirecteur Henri Bouwmeester loopt er trots als een aap rond; niet alleen op het gebouw, maar ook op de medewerkers die de afgelopen weken hun schouders onder het verhuisproject hebben gezet. In het voormalige Welkoop-pand is een extra verdieping geplaatst, zodat het totale vloeroppervlak nu uitkomt op 1900 vierkante meter. ,,Vijfhonderd vierkante meter meer dan aan de Trekvaart in IJsselmuiden’’, weet Bouwmeester. 

  1. Begrip, schrik en vraagtekens bij voorgestelde bezuinigingen in Kampen
    PREMIUM

    Begrip, schrik en vraagte­kens bij voorgestel­de bezuinigin­gen in Kampen

    Dát Kampen de broekriem de komende jaren stevig moet aanhalen, was voor veel mensen allang geen verrassing meer. Een pakket met ruim tweehonderd bezuinigingsvoorstellen werd dinsdag openbaar gemaakt, het Kamper college van burgemeester en wethouders doet een voorzet met een plan waarmee in totaal acht miljoen euro wordt bespaard. Niet alleen wordt de eigen organisatie onder de loep genomen, ook stelt het college voor om de inkomsten te verhogen (parkeren binnenstad duurder, ozb verhogen), subsidies te korten (cultuursector) en langlopende projecten uit te stellen (‘Vernieuwbouw’ Ichthus College, Bolwerk Buitenwacht). Wat vinden die betrokken partijen van de voorstellen van het college?