Volledig scherm
PREMIUM
De Maandagmarkt op de Nieuwe Markt in Kampen. (archieffoto). © Foto Freddy Schinkel

Maandagmarkt Kampen vraagt hulp bij doorbreken neerwaartse spiraal

De maandagmarkt in Kampen blijft op verzoek van de marktondernemers in ieder geval nog tot 2023 door de gemeente georganiseerd. Tegen kostprijs – en die zal stijgen. Dat hebben burgemeester en wethouders besloten. Echter, de vraag hoe de neerwaartse spiraal moet worden doorbroken waarin de markt zich volgens onderzoek bevindt, blijft onbeantwoord. De marktcommissie hoopt dat de gemeente ook daarin het voortouw wil nemen.

Zelf komen de marktondernemers er niet uit, zegt commissielid en marktkoopman Harmen Westerik. „Een klas zonder meester, dat wordt een chaos. Als wij elkaar de les moeten lezen dan krijg je nog grotere sores. Daar gaat onze voorkeur niet naar uit.”

  1. Kampen in het nauw door verklaring over ‘teerdrollen’ bij heiklus Buitenhaven
    PREMIUM

    Kampen in het nauw door verklaring over ‘teerdrol­len’ bij heiklus Buitenha­ven

    In de bestuursrechtzaak tegen de Inspectie SZW (de vroegere Arbeidsinspectie) is de gemeente Kampen onaangenaam verrast door een plotseling opgedoken verklaring van de inspecteur die het werk aan de parkeergarage Buitenhaven onderzocht. Die legt een rechtstreeks verband tussen het heiwerk in vervuilde grond op de locatie van de voormalige gasfabriek en plotselinge ziektegevallen onder de heiers.