Martien Evers helpt een handvol vluchtelingen op weg in Nederland.
Volledig scherm
PREMIUM
Martien Evers helpt een handvol vluchtelingen op weg in Nederland. © Henri van der Beek

Martien uit Kampen haalt duizenden euro’s op voor vluchteling in de knel: ‘Hartverscheurend’

Mensen in nood aan hun lot overlaten? Dat kan en wil Martien Evers uit Kampen niet. Als een berooide vriend uit Syrië geen geld heeft om zijn kinderen naar Nederland te halen, springt hij bij door duizenden euro’s in te zamelen voor diens reis en verblijf.

 1. Deze krachttrainer uit Kampen stoomde sporters klaar voor de Spelen: ‘Ik zeg waar het op staat’
  PREMIUM

  Deze krachttrai­ner uit Kampen stoomde sporters klaar voor de Spelen: ‘Ik zeg waar het op staat’

  Hij zit op het puntje van zijn stoel als de Nederlandse judoka’s op de mat verschijnen in Tokio. Krachttrainer Jorden Bres (45) uit Kampen bereidde het team voor op de Olympische Spelen, maar mag er niet bij zijn in Japan. Dus zet hij elke ochtend de wekker en schuift voor de tv. Rustig kijken is er niet bij, zeker niet als ‘zijn’ sporters in de prijzen vallen. ,,Als alles op z’n plek valt, dan breekt er iets.’’
 2. Politie Kampen ziet minder inbraken maar meer overlast en oplichting in coronatijd
  PREMIUM

  Politie Kampen ziet minder inbraken maar meer overlast en oplichting in coronatijd

  Corona heeft vorig jaar een merkbare invloed gehad op de criminaliteitscijfers in Kampen. Traditionele vormen als woninginbraken daalden flink, terwijl het aantal meldingen van overlast fors toenam. Beide doordat mensen vanwege de coronacrisis veel meer thuis waren. Ook digitale criminaliteit groeide, doordat criminelen hun werkterrein verlegden van inbreken naar stelen via internet of WhatsApp, blijkt uit de jaarlijkse analyse van de politie in Kampen.
 3. Voor Syrische arts Obaida (52) is vaccineren méér dan een baan: ‘Nu heeft hij weer een doel’
  PREMIUM

  Voor Syrische arts Obaida (52) is vaccineren méér dan een baan: ‘Nu heeft hij weer een doel’

  Als hij bezig is om coronavaccins klaar te maken, stelt hij zich voor dat hij in de operatiekamer is. ,,Alles moet netjes liggen. Dat ben ik zo gewend.” Obaida Abdul Rahim (52) uit Dronten werkt bij de vaccinatielocaties van de GGD in Kampen en Zwolle en dat is voor hem geen baan, maar een geschenk. Volgens zijn vrouw Rawa heeft het hem gered van een depressie. ,,Ik help anderen en ik help mezelf.”