Kampen heeft de venstertijden voor laden en lossen in de voetgangerszone verruimd.
Volledig scherm
Kampen heeft de venstertijden voor laden en lossen in de voetgangerszone verruimd. © Freddy Schinkel

Meer tijd voor laden en lossen in binnenstad Kampen

Ondernemers in de Kamper binnenstad krijgen tijdelijk meer ruimte voor het laden en lossen. Nu mag dat in het voetgangersgebied van 06.00 tot 11.00 uur, dat wordt tot14.00 uur. Burgemeester en wethouders hebben dat vanochtend besloten.

Bedrijven die maaltijden bezorgen kunnen in aanmerking komen voor een tijdelijke ontheffing om ook buiten deze periode met een voertuig de voetgangerszone in te rijden voor laden en lossen.

Met de verruiming wordt tegemoet gekomen aan de brancheorganisaties Evofenedex en Transport en Logistiek Nederland. „Veel van de winkeliers hebben het nu financieel zwaar. Om het hoofd boven water te houden willen winkeliers daarom hun deuren pas later op de dag openen”, aldus een verklaring van de gemeente Kampen. Verruiming van de venstertijden voor laden en lossen maakt dit mede mogelijk.

  1. Opknapbeurten en online dinnershow om horecazaken overeind te houden tijdens coronacrisis
    PREMIUM

    Opknapbeur­ten en online dinnershow om horecaza­ken overeind te houden tijdens coronacri­sis

    Horecazaken worstelen met de verlenging van de coronamaatregelen. Ondernemers proberen het hoofd boven water te houden door creatief te zijn. Café Eigenwijs en restaurant De Bastaard in Kampen krijgen een opfrisbeurt en in Lelystad organiseert Hajé een online dinnershow. ,,We kunnen in zak en as gaan zitten, maar moeten er ook het beste van maken”, stelt Hajé-eigenaar Thierry de Jager.