Volledig scherm
Vorig jaar kreeg Rosalijn van Zijtveld de ambtsketting van de toenmalige jeugdburgemeester, Fiene d' Alfonso (l). Rosalijn draagt geeft morgen het stokje over aan Franco Koelewijn. © Foto Freddy Schinkel

Met een nieuwe jeugdburgemeester krijgt Kampen twee Koelewijnen aan het roer

Kampen wordt vanaf morgen ‘bestuurd’ door twee Koelewijnen, als de huidige jeugdburgemeester Rosalijn van Zijtveld (12)  het stokje overdraagt aan haar opvolger Franco Koelewijn (11). De nieuwe jeugdburgemeester is geen familie van burgemeester Bort Koelewijn.

De huidige jeugdburgemeester Rosalijn van Zijtveld startte in september 2018, en geeft morgen de ambtsketen aan Franco. Hij legt de eed af en wordt benoemd als jeugdburgemeester voor het komende schooljaar.

De jeugdburgemeester fungeert volgens de gemeente Kampen als een schakel tussen jongeren en de politiek, een belangrijke functie volgens burgemeester Bort Koelewijn. Zijn jongere evenknie zal het komende jaar een rol spelen bij officiële aangelegenheden zoals de intocht van Sinterklaas, dodenherdenking en Bevrijdingsdag. Ook kan de jonge Koelewijn zelf met voorstellen komen over hoe hij een bijdrage als jeugdburgemeester kan leveren. Samen met Bort Koelewijn wordt gekeken naar hoe de ideeën uitgevoerd kunnen worden.  

  1. Begrip, schrik en vraagtekens bij voorgestelde bezuinigingen in Kampen
    PREMIUM

    Begrip, schrik en vraagte­kens bij voorgestel­de bezuinigin­gen in Kampen

    Dát Kampen de broekriem de komende jaren stevig moet aanhalen, was voor veel mensen allang geen verrassing meer. Een pakket met ruim tweehonderd bezuinigingsvoorstellen werd dinsdag openbaar gemaakt, het Kamper college van burgemeester en wethouders doet een voorzet met een plan waarmee in totaal acht miljoen euro wordt bespaard. Niet alleen wordt de eigen organisatie onder de loep genomen, ook stelt het college voor om de inkomsten te verhogen (parkeren binnenstad duurder, ozb verhogen), subsidies te korten (cultuursector) en langlopende projecten uit te stellen (‘Vernieuwbouw’ Ichthus College, Bolwerk Buitenwacht). Wat vinden die betrokken partijen van de voorstellen van het college?