Afval is een hardnekkig probleem op de Kamper strandjes.
Volledig scherm
PREMIUM
Afval is een hardnekkig probleem op de Kamper strandjes. © Wim Schluter

Met het mooie weer is ook het zwerfafval op Kamper strandjes terug

Een sterk advies, uit de doelgroep zelf, om de problemen met zwerfafval mee te lijf te kunnen gaan. Dat is waar Kampen op hoopt als maandagochtend vwo’ers van het Ichthus College als ‘adviseurs van de toekomst’ de vrucht van maandenlange studie naar oplossingen openbaar maken. Want met het mooie weer steekt het fenomeen weer flink de kop op, vooral op de strandjes langs de IJssel bij Seveningen en langs het Reevediep, waar veel jongeren samenkomen.

0 reacties

  1. Eerste hoogbouw van IJsselmuiden gesloopt: ‘Met veel machtig plezier gewoond, maar ga nooit meer naar een flat terug’
    PREMIUM

    Eerste hoogbouw van IJsselmui­den gesloopt: ‘Met veel machtig plezier gewoond, maar ga nooit meer naar een flat terug’

    Tientallen huurders van woningstichting Beter Wonen zijn hun wooncarrière begonnen in een rij flats - gebouwd halverwege de jaren 60 - aan de Drostenstraat en Erfgenamenstraat in IJsselmuiden. Nu de allereerste hoogbouw van IJsselmuiden tegen de vlakte gaat - de eerste flat is al gesloopt, de tweede volgt eind dit jaar - blikken Beter Wonen-directeur Hendrik Hoogenkamp en bewoners Danny Klappe en Els Barneveld terug op de destijds beeldbepalende flats.