Volledig scherm
PREMIUM
Dieuwer Verhoeven uit Kampen laat zich rondleiden door Gerrit Eijlander in de Schepenzaal. © Freddy Schinkel

Met voelen en goede uitleg missen blinden niets in museum Kampen

Juist in de Week van de Toegankelijkheid start het Stedelijk Museum Kampen een proef rondom een belevingsrondleiding voor mensen met een visuele beperking. De deelnemers zijn enthousiast: ,,Er is zoveel leuks te beleven.’’

Voorzichtig gaat ze het trappetje op, onder begeleiding van Gerrit Eijlander, van het Stedelijk Museum Kampen. Een paar treden hoger kan Dieuwer Verhoeven uit Kampen zo de verschillende onderdelen van de schouw in de Schepenzaal van het museum voelen. Ondanks haar visuele beperking weet ze nu bijna alles van het topstuk. En dat is precies de bedoeling van de belevingsrondleiding.

  1. Maandagmarkt Kampen vraagt hulp bij doorbreken neerwaartse spiraal
    PREMIUM

    Maandag­markt Kampen vraagt hulp bij doorbreken neerwaart­se spiraal

    De maandagmarkt in Kampen blijft op verzoek van de marktondernemers in ieder geval nog tot 2023 door de gemeente georganiseerd. Tegen kostprijs – en die zal stijgen. Dat hebben burgemeester en wethouders besloten. Echter, de vraag hoe de neerwaartse spiraal moet worden doorbroken waarin de markt zich volgens onderzoek bevindt, blijft onbeantwoord. De marktcommissie hoopt dat de gemeente ook daarin het voortouw wil nemen.