Volledig scherm
Groeiende file op de N50. In de verte de Eilandbrug. © GinoPress B.V.

N50 bij Kampen dicht: opnieuw rijdt trucker slagboom aan gort

updateDe N50 tussen Ens en Kampen is zaterdagmiddag enige tijd afgesloten geweest nadat een vrachtwagen tegen de slagboom van de Eilandbrug was gereden. Het is de tweede keer in korte tijd dat dat gebeurde. 

Het leverde meteen een stoet auto's op die op de rem moesten: file op de N50 aan beide kanten van de Eilandbrug. Met hetzelfde beeld als een week geleden met een soortgelijke aanrijding: auto's die keren op de rijksweg op zoek naar een alternatieve route. Formeel is het verboden te keren op de weg. 

Inmiddels is het verkeer weer op gang gekomen op de weg. 

  1. Begrip, schrik en vraagtekens bij voorgestelde bezuinigingen in Kampen
    PREMIUM

    Begrip, schrik en vraagte­kens bij voorgestel­de bezuinigin­gen in Kampen

    Dát Kampen de broekriem de komende jaren stevig moet aanhalen, was voor veel mensen allang geen verrassing meer. Een pakket met ruim tweehonderd bezuinigingsvoorstellen werd dinsdag openbaar gemaakt, het Kamper college van burgemeester en wethouders doet een voorzet met een plan waarmee in totaal acht miljoen euro wordt bespaard. Niet alleen wordt de eigen organisatie onder de loep genomen, ook stelt het college voor om de inkomsten te verhogen (parkeren binnenstad duurder, ozb verhogen), subsidies te korten (cultuursector) en langlopende projecten uit te stellen (‘Vernieuwbouw’ Ichthus College, Bolwerk Buitenwacht). Wat vinden die betrokken partijen van de voorstellen van het college?