Archieffoto. De twee panden aan de Havenweg in Kampen staan al ruim een jaar te koop. De gemeente zoekt een ondernemer die er een horecazaak van maakt.
Volledig scherm
PREMIUM
Archieffoto. De twee panden aan de Havenweg in Kampen staan al ruim een jaar te koop. De gemeente zoekt een ondernemer die er een horecazaak van maakt. © Jaap Selles

Nog geen kopers maar wel belangstelling voor tot horeca om te toveren vervallen panden op Kamper Koggewerf

Al ruim een jaar staan ze te koop, de twee vervallen panden aan de Havenweg op de Koggewerf in Kampen. De gemeente is sinds begin vorig jarig op zoek naar een ondernemer of investeerder die de twee panden om weet te toveren tot een levendige horecazaak. Een koopakte is nog steeds niet ondertekend, maar belangstelling is er wel, zegt de gemeente Kampen.

Voor een ‘prikkie’ van 60.000 euro staan de panden met ‘beschermd stadsgezicht’ al ruim een jaar te koop. ,,Er is belangstelling voor de panden’’, zegt gemeentewoordvoerder Esther Wagteveld. Hoeveel mogelijke kopers er zijn, kan ze niet aangeven. ,,In deze fase zit verschil in het belangstellingsniveau en dat wisselt ook nog eens.’’ 

  1. Bewusteloos schoppen van man (37) uit Nieuwleusen in Kampen heeft mogelijk gevolgen voor carbidschieters
    PREMIUM

    Bewuste­loos schoppen van man (37) uit Nieuwleu­sen in Kampen heeft mogelijk gevolgen voor carbid­schie­ters

    Een 37-jarige man uit Nieuwleusen is tijdens de afgelopen jaarwisseling in Kampen het slachtoffer geworden van een zware mishandeling. Hij is door een groep carbidschieters tegen zijn hoofd geschopt, waarbij hij zijn tanden verloor, zijn kaak brak en uiteindelijk bewusteloos raakte. Dat blijkt nu uit de evaluatie van de gemeente Kampen over de jaarwisseling. Voor de mishandeling zijn begin april vier 18-jarige Kampenaren aangehouden.