Het is nog niet duidelijk wanneer zwemmers weer van de glijbaan in de Steur kunnen glijden.
Volledig scherm
Het is nog niet duidelijk wanneer zwemmers weer van de glijbaan in de Steur kunnen glijden. © Foto Freddy Schinkel

Nog onduidelijk wanneer het zwemwater van de Steur in Kampen warm genoeg is voor een duik

Het is nog niet duidelijk wanneer zwembad de Steur in Kampen weer open kan. Nu de coronamaatregelen versoepeld zijn, mogen de deuren sinds afgelopen maandag wel open, maar dat bleek voor veel zwembaden te vroeg.

Dat geldt ook voor de Steur, waar hard gewerkt wordt om zowel de watertemperatuur als de luchttemperatuur omhoog te krikken. ‘Om energieverbruik te verminderen zijn de temperaturen van alle bassins in de tijd dat we gesloten zijn naar beneden bijgesteld. Onze technische man is druk bezig om deze weer omhoog bij te stellen, dit moet heel zorgvuldig en kan niet sneller dan met 1 graad per dag', is te lezen op de website van het zwembad. 

Daarnaast moet ook de ‘boventemperatuur’ weer omhoog, en is het personeel druk met het inrichten van het bad op de 1,5 meter maatregelen. Al met al kost dat tijd. Een exacte openingsdatum is volgens de directie van het zwembad dan ook nog niet te geven. 

  1. Bewusteloos schoppen van man (37) uit Nieuwleusen in Kampen heeft mogelijk gevolgen voor carbidschieters
    PREMIUM

    Bewuste­loos schoppen van man (37) uit Nieuwleu­sen in Kampen heeft mogelijk gevolgen voor carbid­schie­ters

    Een 37-jarige man uit Nieuwleusen is tijdens de afgelopen jaarwisseling in Kampen het slachtoffer geworden van een zware mishandeling. Hij is door een groep carbidschieters tegen zijn hoofd geschopt, waarbij hij zijn tanden verloor, zijn kaak brak en uiteindelijk bewusteloos raakte. Dat blijkt nu uit de evaluatie van de gemeente Kampen over de jaarwisseling. Voor de mishandeling zijn begin april vier 18-jarige Kampenaren aangehouden.