Jaap Boersma en Gea Overweg in hun andere sociale initiatief: eetclub EetZe in IJsselmuiden. (archieffoto)
Volledig scherm
PREMIUM
Jaap Boersma en Gea Overweg in hun andere sociale initiatief: eetclub EetZe in IJsselmuiden. (archieffoto) © Vakfoto Van Der Beek

Noodopvang ‘Het 8e Werk’ in Kampen hoopt volgend jaar open te kunnen

De bouw van een opvangplek voor mensen in problemen in een voormalige boerderij aan de Zwartendijk 8 in Kampen is een belangrijke stap dichterbij gekomen. Het aangepaste bestemmingsplan is klaar en is deze week goedgekeurd door het college van burgemeester en wethouders. „Nu de omgevingsvergunning nog en dan hopen we volgend jaar voor de zomer met de verbouwing te kunnen beginnen”, zegt initiatiefnemer Jaap Boersma.

 1. 1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee
  PREMIUM

  1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee

  Je loopt een drukke ruimte binnen. Zeg, een stationshal of een beurs. Wanneer een andere bezoeker nadert, verschijnt er plotseling een blauwe streep op de vloer. Komt die persoon binnen de 1,5 meter afstand, dan komen er kronkels in de lijn. Als de afstand weer 1,5 meter is, trekt de lijn recht. Kunstenaar Jólan van der Wiel ontwikkelde het idee met Nick Verstand. In innovatiecentrum Civon in Ulft is inmiddels een werkende versie van het ‘smart distancing system’ te zien.
 1. Ongeregeldheden in Haagse Schilderswijk, straat schoongeveegd door ME
  Play

  Ongeregeld­he­den in Haagse Schilders­wijk, straat schoonge­veegd door ME

 2. Geplunderde winkels in station Eindhoven bij rellen
  Play

  Geplunder­de winkels in station Eindhoven bij rellen