Noodreparatie aan golvende Hagedoornweg in IJsselmuiden

Er komt binnenkort een einde aan het gestuiter op de Hagedoornweg in IJsselmuiden. 

Een rit over de eerste halve kilometer van deze weg heeft de sensatie van een achtbaan. Veel automobilisten gingen spookrijden om de ergste hobbels te omzeilen.  Inspecteurs van de gemeente vonden de situatie zo ernstig, dat nu is besloten tot een noodreparatie, zo heeft de gemeente Kampen vanmiddag bekend gemaakt.

Volledig scherm
Ernstige spoorvorming aan de Hagendoornweg in de Koekoekspolder bij IJsselmuiden. Vooral vrachtauto's rijden links om 'gehobbel' te voorkomen. © archief/Freddy Schinkel

Wortels

De wortels van de eiken langs de weg onttrekken zoveel vocht aan de ondergrond, dat die tussen de wortels inklinkt. Daardoor is een golfpatroon ontstaan in de weg.

In plaats van te wachten tot het reguliere onderhoud, volgend jaar, wordt de weg nu op 7 en 8 oktober gerepareerd. Er wordt een stuk van de bovenlaag af gefreesd, wapening aangebracht die de krachten moet verdelen en daarna komt er een nieuwe asfaltlaag overheen.

Afgesloten

Tijdens de werkzaamheden is de Hagedoornweg afgesloten voor verkeer. Dat wordt omgeleid via de Hartogsweg. Fietsers en bromfietsers kunnen gewoon van het fietspad langs de weg gebruik blijven maken.