Brandweer, foto ter illustratie
Volledig scherm
Brandweer, foto ter illustratie © ANP XTRA

Omwonenden schuurbrand Kampen mogen auto voorlopig niet gebruiken

Een schuurbrand in Kampen heeft tot hinder geleid voor een aantal omwonenden. Zij kunnen voorlopig hun auto niet gebruiken, terwijl er geen brandschade aan de auto's is ontstaan.

De schuurbrand brak vannacht tegen 02.20 uur uit in de 1e Ebbingestraat / Tuinstraat. De opgeroepen brandweerlieden doofden vervolgens het vuur. Bij de brand kwam mogelijk asbest vrij, dat vermoedelijk neerkwam op een nabije parkeerplaats.

De parkeerplaats werd daarop met hekken afgesloten. De auto's op de parkeerplaats mogen niet worden verplaatst. De hulpdiensten doen vandaag verder onderzoek naar de mogelijk vrijgekomen asbestresten. Als het onderzoek is afgerond kunnen de voertuig pas weer worden gebruikt.

Omwonenden die vragen hebben over het asbest kunnen terecht bij de gemeente Kampen of bij de politie. De oorzaak van de schuurbrand is onbekend.

  1. Bewusteloos schoppen van man (37) uit Nieuwleusen in Kampen heeft mogelijk gevolgen voor carbidschieters
    PREMIUM

    Bewuste­loos schoppen van man (37) uit Nieuwleu­sen in Kampen heeft mogelijk gevolgen voor carbid­schie­ters

    Een 37-jarige man uit Nieuwleusen is tijdens de afgelopen jaarwisseling in Kampen het slachtoffer geworden van een zware mishandeling. Hij is door een groep carbidschieters tegen zijn hoofd geschopt, waarbij hij zijn tanden verloor, zijn kaak brak en uiteindelijk bewusteloos raakte. Dat blijkt nu uit de evaluatie van de gemeente Kampen over de jaarwisseling. Voor de mishandeling zijn begin april vier 18-jarige Kampenaren aangehouden.